Diari La Veu del País Valencià
Finestrat signa un conveni per implantar el Pla de Prevenció d’Incendis
RedactaVeu / Finestrat

L’Ajuntament de Finestrat ha signat un conveni amb l’empresa Monllor, Projectes i Treballs Forestals S.L, per dur a terme el Pla Local de Prevenció d’Incendis en el terme municipal de Finestrat, aprovat per la Conselleria de Governació i Justícia el passat mes de setembre. La implantació d’aquest pla permetrà contractar quatre persones del municipi, que s’encarregaran de netejar les zones d’actuació, eliminar vegetació i crear els tallafocs.

La Regidoria de Medi Ambient començarà al gener els treballs per a la prevenció d’incendis a la localitat, una vegada que els tècnics municipals s’hagen posat en contacte amb els propietaris dels terrenys del municipi. La primera actuació serà a la zona de la Tapiada, on es faran treballs de neteja i es crearan tallafocs que permeten evacuar a la població en cas d’incendi. Les següents àrees d’actuació seran Els Cremats i Plà Sellés. L’objectiu és netejar un perímetre de 100 metres al voltant dels nuclis urbans i als camins rurals crear tallafocs de 25 metres a cada costat.

El Pla Local de Prevenció d’Incendis va ser aprovat pel Ple municipal el passat mes de març. En paraules del regidor de Medi Ambient, Fernando Martínez Salazar “estem del tot satisfets amb la implantació d’aquest pla posat que a més de servir com a arma preventiva d’incendis, contractarem quatre veïns del municipi, donant-los una oportunitat laboral”.

El pla contempla les característiques pròpies d’aquest municipi, el territori del qual està fonamentalment en mans de petits propietaris, la qual cosa fa molt difícil realitzar actuacions de manera global. En aquest sentit, l’edil va explicar que “el nostre treball es centrarà principalment en accions que estaran dirigides a prevenir incendis en habitatges rurals, ja que amb a penes tenim bosc públic i la majoria són finques xicotetes que contenen un habitatge.”.

El Pla de Prevenció d’Incendis Forestals té una vigència de 15 anys, amb revisions parcials cada cinc anys. L’Ajuntament preveu que el municipi haja desenvolupat totalment el seu pla en el lustre vinent. L’estudi compta amb una descripció física, econòmica i sociològica del municipi, un inventari i divisió de zones en funció del seu risc d’incendis, àrees d’especial protecció i prioritat de defensa, ordenances i normes d’aplicació municipal, inventari de mitjans propis i movilitzables, protocol d’actuació en funció dels diferents graus d’alerta d’incendi, i cartografia.

L’empresa encarregada de realitzar aquestes tasques està especialitzada en biomassa i s’encarregarà d’eliminar la vegetació a cost zero per a les arques municipals i per als propietaris dels terrenys. A canvi, aquesta empresa podrà fabricar compost, que serà venut després en diferents formes de productes com els ‘pellets’, molt utilitzats per a fer foc en les xemeneies.

Comparteix

Icona de pantalla completa