Diari La Veu del País Valencià
València – Volem una Policia Local més propera
Volem una Policia Local més propera, més eficaç, que s’anticipe i que medie”.

RIBÓ AFIRMA QUE LES CIUTADANES I CIUTADANS JA ESTAN PERCEBENT EL CANVI DEL MODEL POLICIAL.

L’alcalde, Joan Ribó, ha presidit este matí l’acte de lliurament de condecoracions que se celebra anualment amb motiu de la festivitat de la Policia Local, en el qual ha manifestat la seua satisfacció en l’avanç cap a un model policial, “que els ciutadans i ciutadanes ja estan percebent”, caracteritzat per la proximitat, l’eficàcia i la labor mediadora.

“Estic molt satisfet del treball de la Policia Local per a avançar en un model de cos policial que vetla pels drets de ciutadans i ciutadanes en una tasca fonamental; una policia que siga eficaç, que s’anticipe, que intervinga i, per descomptat, que faça complir la llei i també tots els reglaments i ordenances de l’Ajuntament de València. Crec que ho estem aconseguint i vull manifestar la meua satisfacció per açò”, ha afirmat Joan Ribó este matí en la seu central de la Policia Local on s’ha celebrat el tradicional acte de lliurament de condecoracions i distincions amb motiu de la festivitat del Dia de la Policia Local.

Ha sigut la segona vegada consecutiva que Joan Ribó presidix este acte i la primera en què Anaïs Menguzzato participa en el Dia de la Policia com a regidora responsable de l’àrea de Protecció Ciutadana. L’alcalde de València ha ressaltat al finalitzar, que “la imatge de la Policia local està canviant i els ciutadans i ciutadanes ja estan percebent un canvi que va en el sentit de garantir els seus drets des de la proximitat .La immensa majoria de la gent està tenint una percepció més propera de la Policia Local”.

“És un plaer celebrar al vostre costat la festivitat del que és sens dubte el col·lectiu de servidors públics, de funcionaris i funcionàries, que fa més visible i permanent la presència de l’Ajuntament en els carrers de la ciutat”, ha assenyalat Ribó en la seua intervenció, en la qual ha destacat l’objectiu del Govern municipal que a la Policia local la distingisca cada vegada més “la proximitat a les ciutadanes i ciutadans, que senten que treballa des de la proximitat, que exercix una labor més mediadora que coercitiva, que està de la seua part i al seu costat”.

Ribó ha parlat de la necessitat que té València de comptar amb “Una Policia Local valorada i volguda per la gent honrada i treballadora d’esta ciutat, que som la immensa majoria. Una policia que exercisca exemplarment la seua labor des dels pilars de la proximitat, mediació i prevenció, fonamentals en el canvi de model al quañ aspirem des del nou Govern municipal. Una policia que es valore per la seua funció col·laborativa, per la seua presència en els barris, per la seua capacitat i rapidesa de resposta davant els problemes”.

Anaïs Menguzzato també ha elogiat la labor de la Policia Local de València, al capdavant de la qual està, en un dia tan significatiu. Ha valorat “molt positivament el treball que està realitzant, i pel qual en nom de totes les ciutadanes i ciutadans vull felicitar-los des del reconeixement que este cos policial dependent de l’Ajuntament està complint el que la ciutat espera d’este, compliment de l’objectiu que els seus agents estiguen sempre allí on se’ls necessita”.

Ribó ha reafirmat el compromís del Govern municipal de potenciar el treball imprescindible i essencial “per a continuar modernitzant i optimitzant la vostra labor. És un esforç irrenunciable que vosaltres i també la societat reclama. Quan es reclama tant i s’aspira a tant de la Policia Local, és justa contrapartida facilitar-li els mitjans que necessita, ja siguen jupetins antibales, nous uniformes o material mòbil, en la mesura d’una disponibilitat econòmica escassa i un infrafinançament estatal que també afecta directament l’Administració local”.

S’ha referit Ribó a aspectes concrets com la convocatòria de 33 noves places d’agents, l’ampliació i especialització del grup GAMA per a previndre i combatre la violència de gènere, o que la Policia Local de València haja sigut pionera a signar un conveni amb l’Organització de Seguretat i Cooperació Europea per a formar els agents contra els denominats delictes d’odi i també pionera a impartir cursos de formació per a previndre el terrorisme gihadista.

“No voldria concloure la meua intervenció en este acte del dia de la vostra festivitat sense felicitar tots aquells i totes aquelles que hui rebeu la Medalla al Mèrit Professional o distincions per la vostra cooperació i col·laboració amb la Policia Local i que feu del vostre treball un benefici per a tots els valencians i valencianes, ni sense agrair la presència en este acte de representants dels diferents cossos i forces de seguretat. És una bona ocasió per a destacar la importància de la col·laboració policial que multiplica l’eficàcia policial, combat el delicte i millora la seguretat i la convivència. Que passeu un dia molt feliç”.

Comparteix

Icona de pantalla completa