Diari La Veu del País Valencià
València – ‘Recorregut urbà amb perspectiva de gènere’
En la visita s’han analitzat els usos quotidians i l’estructura urbana dels diferents espais que envolten l’emblemàtica plaça de la ciutat.

LA PLAÇA DE LA REINA ES REDISSENYARÀ DES D’UNA PERSPECTIVA DE GÈNERE.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i el regidor de Participació i Innovació Democràtica, Jordi Peris, han participat este matí en un “recorregut urbà amb perspectiva de gènere”, dins del procés d’implicació ciutadana #ParticipaReina!. En el recorregut han participat també diferents associacions, entitats i col·lectius de la ciutat amb l’objectiu d’aproximar el redisseny de la plaça adequant-lo als usos quotidians de la ciutadania.

Com ha assenyalat el regidor de Participació i Innovació Democràtica, Jordi Peris, l’itinerari per les places del voltant de la plaça de la Reina pretén “reflexionar conjuntament amb diferents col·lectius, entitats i associacions de la ciutat sobre quin és el paper que les places del centre de València exercixen i poden exercir en la vida quotidiana de la gent”.

Al recorregut han sigut convidades nombroses persones i organitzacions de dones involucrades en el procés de #ParticipaReina!, com per exemple veïnes de la mateixa plaça de la Reina o de la del Mercat, la plataforma Escoltem Velluters, l’entitat Sostre, comerciants del Mercat, Dones de la Plaça Redona, Dones de Negre, ceramistes, majors i el Col·lectiu de Pares i Mares de Ciutat Vella.

L’itinerari ha començat a la plaça de la Mare de Déu, des d’on s’han traslladat a la plaça Redona i posteriorment a la plaça de la Reina. Després ha continuat per la plaça del Mocadoret i finalitzat a la plaça del Mercat.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha destacat que “és imprescindible que abordem totes les qüestions relatives a l’urbanisme, a la mobilitat, a la planificació de la ciutat, entre altres, des d’una perspectiva inclusiva. Això significa incloure fonamentalment la visió de les dones i les necessitats de les dones”.

“En este procés de #ParticipaReina! s’està posant de manifest molt bé la necessitat de tindre eixa perspectiva, eixa mirada de gènere per incloure la meitat de la població en tot el que siga dissenyar o redissenyar la nostra ciutat”, ha conclòs Isabel Lozano.

Peris també ha destacat que amb este procés participatiu “podem accedir a entendre de veritat la diversitat de plantejaments que pot haver-hi en relació amb la plaça de la Reina, perquè cadascú veu la plaça amb una perspectiva diferent”.

“Volem centrar-nos especialment en els grups i col·lectius que tradicionalment no han pogut participar en el disseny de l’espai públic, com és el cas del col·lectiu de les persones majors, de les dones, dels xiquets o dels immigrants”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa