Diari La Veu del País Valencià
València presenta l’Igualmentfest
La regidoria de Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat #igualmentfest, una festa que aglutinarà diverses manifestacions artístiques, tallers, activitats i una fira d’entitats que treballen per potenciar la igualtat de gènere des d’una perspectiva positiva. Es celebrarà el dia 27, a la plaça de l’Ajuntament, que com tots els últims diumenges de mes es tancarà al transit rodat per a convertir-se en punt de trobada de la ciutadania. En esta ocasió, “la plaça s’obri a la població per donar-li arguments i ferramentes per lluitar per la llibertat i els drets de les dones”.

Amb estes paraules, la regidora de Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha presentat esta festa, que és l’activitat “estrela” del programa d’actesorganitzats per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional per a combatre la violència cap a les dones. En el marc d’esta efemèride, que es celebra el 25 de novembre, i amb l’objectiu de descentralitzar el missatge d’igualtat de gèneres, el proper dilluns tres artistes (La nena wapa wapa, Julieta.XLF, i Hyuro) reivindicaran, amb el seu art urbà, del qual deixaran empremta en tres espais diferents de la ciutat, “el rol de les dones com a agents actives a la societat”.

El dia 25 de novembre l’Ajuntament celebrarà l’acte institucional al saló de Cristall, on la Corporació Municipal guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes de les agressions masclistes i reconeixerà el treball d’atenció, prevenció i sensibilització de la violència de gènere que desenvolupen persones i entitats de la ciutat. Este acte, en el qual l’alcalde de València, Joan Ribó, llegirà un ban en què rebutjarà la violència contra les dones, serà presentat per un membre de l’associació Homes per la Igualtat, perquè, segons ha destacat la regidora, “volem donar protagonisme als homes que treballen per la igualtat de gèneres”.

El programa municipal del Dia Internacional per a combatre la violència cap a les dones, que es pot consultar a la web www.igualmentfest.com inclou iniciatives de distintes regidories i servicis que han sigut coordinades per una gestora cultural. La fi, tal com ha destacat la regidora, “és que l’acció i prevenció de la violència de gènere siga transversal”. Així a les activitats organitzades per la regidoria de Polítiques Inclusives i Igualtat, i la Unitat de Igualtat del Marítim cal afegir les que duen a terme als centres de les Universitat Popular o a instàncies de la Regidories d’Acció Cultura, Joventut, Educació, Cooperació al Desenvolupament i Migrants, Seguretat Ciutadana, Sanitat i Salut, esports i Innovació i Gestió del Coneixement.

Isabel Lozano també ha ressaltat la col•laboració de l’EMT ja hi haurà autobusos, amb la serigrafia de l’Igual-ment Fest, que circularan per València des del 14 de novembre al 4 de desembre. També estaran presentes els vehicles de l’empresa municipal de transports en les activitats infantils que es celebraran a la plaça de l’Ajuntament en la #igualmentfest.

A més la ciutat de València s’adherirà i col•laborarà amb la Campanya de lluita contra la violència desenvolupada per la Conselleria de Igualtat i Polítiques Inclusives que es llançarà el dia 22 de novembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa