Diari La Veu del País Valencià
Alzira suprimeix quatre macrourbanitzacions perquè s’aprove el PGOU

RedactaVeu / Alzira.

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha anunciat que, per a no perjudicar el desenvolupament del Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat, que pretén que s’aprove aquesta legislatura, només es mantindrà un espai de creixement residencial: el de la Garrofera, que inclou uns 3.000 habitatges.

Així es suprimeixen quatre macrourbanitzacions perquè s’aprove el PGOU. Bastidas ha assenyalat que la inclusió del PAI de SOS (amb 780 vivendes i un camp de golf) “haguera condicionat l’aprovació del nou PGOU”.

D’aquesta manera, es vol “anar de la mà de la Conselleria” a l’hora d’aprovar un document que ha comptat amb reticències de l’ens autonòmic al llarg dels pròxims anys, ha dit Bastidas.

L’alcaldessa va recordar que, de moment, la Conselleria, al contrari d’allò expressat sobre el projecte de la Finca de Sos, que a més d’habitatges incloïa un camp de golf, no ha manifestat cap queixa sobre el PAI de la Garrofera, per la qual cosa confien que seguisca sent així.

Un altre dels assumptes urbanístics que va abordar l’alcaldessa en una compareixença celebrada a la vesprada d’ahir es va referir a l’arxiu del PAI de la Barraca, “que era molt cridaner econòmicament però no ha generat interés”.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Alzira destinarà 290.000 euros per poder culminar la Biblioteca Municipal segons l’acord al qual ha arribat amb l’empresa constructora.

Elena Bastidas ha anunciat que les noves instal·lacions estaran acabades en un període de “tres mesos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa