Diari La Veu del País Valencià
Juan Carlos Moragues ha ressaltat el suport a la Capitalitat de València
Juan Carlos Moragues expressa a l’alcalde la predisposició del govern d’Espanya a impulsar i donar suport a la Capitalitat Mundial de l’Alimentació.

RIBÓ: “L’ALIMENTACIÓ ÉS COSA DE TOTS I NECESSITA UNA REDEFINICIÓ” .

L’alcalde de València, acompanyat pel comissariat per a la Capitalitat, Vicent Domingo, s’ha reunit en la seu de la Delegació de Govern amb el delegat Juan Carlos Moragues, a qui li ha explicat el contingut i objectius en els quals l’Ajuntament treballa després d’haver sigut triada València per la FAO com a Capital Mundial de l’Alimentació durant 2017. Moragues li ha expressat el suport i predisposició del govern d’Espanya a quantes iniciatives es posen en marxa, i també a cites de debat com la trobada mundial d’alcaldes que se celebrarà a l’octubre.

“Volíem presentar este projecte a les autoritats de l’Estat i especialment als ministeris d’Agricultura i Alimentació”, ha ressaltat Ribó en finalitzar la trobada, on també ha assenyalat que “alimentació no és solament tindre menjar suficient sinó també menjar bé, i crec que en estos moments tenim seriosos problemes amb un sector de la població per falta d’aliments, i amb un altre sector perquè menja molt malament. No hi ha més que veure l’increment de l’obesitat infantil, els problemes de diabetis, de malalties coronàries….Necessitem una redefinició seriosa de l’alimentació, i és molt important la producció agroalimentària des de la proximitat. Per açò defensem l’Horta perquè torne a ser el que fou per a València, però també des d’un plantejament d’impulsar una alimentació més mediterrània que defensen tots els nutricionistes

Per la seua banda Juan Carlos Moragues ha ressaltat el suport a la Capitalitat de València. “Com a Delegat del Govern li he mostrat el meu suport a esta Capitalitat Mundial de l’Alimentació i he posat a la seua disposició no solament la Delegació del Govern sinó el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, perquè és un esdeveniment que inclou alimentació, nutrició agricultura, turisme… i hem de mostrar una unitat de totes les administracions en defensa de la nostra horta, de la nostra gastronomia, dels nostres actius turístics, i mostrar eixa imatge de València com a ciutat oberta, acollidora i solidària”.

Ribó li ha exposat a Juan Carlos Moragues el contingut de les tres grans cites públiques previstes al llarg de l’any. ”Primer un congrés-trobada en la Universitat Politècnica sobre temes de recerca, jurídics, dret a l’alimentació…, que se celebrarà a l’abril; al setembre una trobada d’alcaldes, i després, a l’octubre, la trobada mundial d’alcaldes en la qual comptarem amb la presència de persones de rellevància internacional. Este esdeveniment ressaltarà València com una capital important en un assumpte que cada vegada és més significatiu i té major repercussió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa