Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra cedeix i abandona la Cambra de Comerç de Castelló
ACN / València

La renúncia, acceptada pel comité executiu, es produeix després que haja estat condemnat a 4 anys de presó per delictes contra la Hisenda Pública en una sentència que es va fer pública el 25 de novembre.

L’antic dirigent del PP va ser nomenat l’any 1975 secretari general de la Cambra de Comerç de Castelló, càrrec que va abandonar per dedicar-se a la política i que va recuperar l’any 2012 després de deixar la Diputació.

L’Audiència de Castelló va condemnar Carlos Fabra a quatre anys de presó per quatre delictes contra la Hisenda Pública en les declaracions de la Renda entre els anys 1999 i 2003. La sentència el va absoldre però dels delictes de suborn i tràfic d’influències en relació a l’aprovació de llicències de productes fitosanitàris.

Fabra va anunciar recurs davant el Suprem atès que la sentència no és ferma. L’antic dirigent del PP de Castelló ha de pagar una multa de 693.000 euros i una indemnització a Hisenda de la mateixa quantitat.

La sentència estipula una pena privativa de llibertat de 30 dies per cada multa impagada. Els condemnats també perden la possibilitat d’obtenir subvencions o ajuts públics i del dret a gaudir dels beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant un període de tres anys.

La secretaria general de la Cambra de Comerç de Castelló de la Plana era l’únic càrrec que ocupava Carlos Fabra en l’actualitat. L’expresident de la Diputació de Castelló i antic dirigent del PP a la demarcació també va sol·licitar la baixa voluntària del partit en conèixer la sentència que el condemnava a presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa