Diari La Veu del País Valencià
Consol Castillo explica els serveis socials que presta l’Ajuntament
L’Ajuntament facilita els serveis de Teleassistència, Ajuda a Domicili i Menjar a Casa.

LA REGIDORA DE SERVEIS SOCIALS REAFIRMA LA TRANSPARÈNCIA DE TOTS ELS CONTRACTES.

La regidora de Serveis Socials, Consol Castillo, ha explicat els serveis socials que presta l’Ajuntament en què ha ressaltat “la transparència dels contractes, que s’adjudiquen a les empreses que millor preu han oferit”. “Mentres jo siga la responsable dels Serveis Socials tots els contractes seran escrupolosos en el compliment. Valorem els projectes, les propostes i el control posterior, no les persones que hi ha darrere de les empreses”, ha afirmat.

El Servei d’Assistència a Domicili es divideix en tres zones que s’adjudiquen a “l’empresa que millor preu ha oferit”, segons Consol Castillo. L’empresa que va obtindre els millors resultats va renunciar a un dels contractes per evitar la concentració, la qual cosa va fer saber als representants de la Regidoria de Benestar Social, que ara es troba en el procés de cobrir la vacant amb la que va quedar en segona posició i “de la qual s’està comprovant el compliment de tots els requisits”. “Des de Benestar Social s’exigeix un compliment escrupolós de la llei i dels contractes. Tenim una opinió magnífica de les empreses que faciliten el servei”, ha explicat la regidora.

Una de les àrees d’atenció és la Teleassistència, destinada a persones amb més autonomia i que viuen en el seu domicili. Actualment hi ha contractats 5.348 terminals i es preveu una ampliació a 5.800, la qual cosa permetria acabar amb la llista d’espera en què es troben 455 persones. El cost per a l’Ajuntament de la Teleassistència és d’1.100.000 euros anuals.

Una altra de les àrees és “Menjar a casa”, un servei que consisteix a portar el menjar del dia als domicilis de persones majors de 65 anys en situació especial i que pateixen algun problema de nutrició. El pagament del servei es distribeix entre la Conselleria, amb un 42%, la persona usuària, un 34%, i l’Ajuntament, un 24%, que suposa 158.000 euros. Actualment, ha explicat Castillo, “es presta a 450 persones i la llista d’espera és de 200”, la qual cosa no suposa una xifra alta, ja que este recurs no està limitat per la renda ‘per capita’, i la població de València de majors de 65 anys és de 156.835 persones. L’Ajuntament exerceix com a mediador d’este servei les places del qual són oferides anualment per la Conselleria.

La tercera d’estes, “La joia de la corona” segons Consol Castillo, és l’“Ajuda a domicili”, un programa en què actualment hi ha 1.808 persones assistides i “només consten 46 en llista d’espera, la qual cosa podria millorar amb el nou contracte”. El cost per a l’Ajuntament és de 6.656.237 euros. Esta regidoria té intenció de modificar l’ordenança per a millorar els trams d’ingressos.

Comparteix

Icona de pantalla completa