Diari La Veu del País Valencià
Valencia es promociona com a destinació gastronòmica
TURISME VALÈNCIA I EL SECTOR LLANCEN EL PROGRAMA VLC GASTRONOMIA AMB UN PLA OPERATIU ESPECÍFIC I NOUS SUPORTS.

L’objectiu d’esta iniciativa és promocionar la ciutat com a destinació gastronòmica.

L’Ajuntament i la Fundació Turisme València impulsaran, juntament amb els professionals del sector, accions específiques per a promocionar la ciutat com a destinació gastronòmica. El nou programa #VLCGastronomia s’emmarca en el pla estratègic elaborat per a oferir al turista “un producte diferenciat i de més qualitat, i incrementar la despesa mitjana del visitant, de la qual destina a València un 30 % a la gastronomia”.

La regidora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, i el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé, han presentat este programa, “que està basat en la governança oberta, inclou les empreses del sector i té un model de negoci i un pla de màrqueting propis, així com un calendari d’esdeveniments per a 2017”.

Segons ha explicat la regidora i presidenta de Turisme València, “este programa pretén articular una oferta autòctona i de qualitat que permetrà promocionar València com a destinació gastronòmica; estimular el consum de gastronomia pels nostres turistes, i donar suport a les empreses oferint-los un aparador on presentar la seua oferta al públic turístic”.

“El turisme gastronòmic representa una indústria global de 150.000 milions d’euros. Cada any, més de 7 milions de turistes internacionals realitzen activitats gastronòmiques durant la seua estada a Espanya. I, a València, la despesa turística en gastronomia suposa el 30 % de la despesa mitjana per estada, per darrere només de l’allotjament. Per tot això, este producte és un dels prioritaris dins del pla estratègic de turisme de la ciutat”, ha argumentat Sandra Gómez, que també ha remarcat el “gran potencial que té la ciutat per la qualitat dels productes propis; per l’horta, un territori singular i únic a Europa; per plats tan únics com la paella, màxim exponent del nostre patrimoni gastronòmic, i pels professionals que generen una oferta innovadora i de qualitat”.

LÍNIES D’ACTUACIÓ I NOVA CAMPANYA
Per la seua banda, Antonio Bernabé ha detallat el pla operatiu per a 2017 d’este programa, que es compon d’una agenda anual d’esdeveniments gastronòmics: presentacions en alguns mercats emissors prioritaris, com Amsterdam, Sevilla, Madrid, Hamburg o Milà; la creació i l’impuls de productes enogastronòmics; un pla de comunicació gastronòmica amb convidats de destacats mitjans nacionals i internacionals, i la creació de suports propis, com la campanya que hui s’ha presentat: “Viu la gastronomia de València i tot el que l’envolta”, amb creativitats per a premsa i un nou vídeo promocional.

L’agenda de 2017 la compon la campanya de Sant Valentí, la Setmana del Desdejuni Valencià, el Valencia Culinary Meeting, la campanya “Assaborix les Falles”; dos noves edicions de València Cuina Oberta; la Mostra de Vins, Caves i Licors; la Ruta del Tardeo; el Dia Mundial de la Tapa; les Jornades de l’Arròs i Vi Valencià i les d’Arrossos Mariners; Gastrònoma, Cuina Oberta Comarques i la campanya de Nadal, que es promocionaran des de Turisme València.

A la presentació del programa VLC Gastronomia han assistit representants de la Federació d’Hostaleria, l’Associació València Premium, la Conselleria d’Agricultura, el grau de Gastronomia de la Universitat de València, el Mercat de Colom, el Mercat Central, Gastrònoma i el comissionat de València Capital Mundial de l’Alimentació 2017, tots ells membres del grup de treball que ha desenvolupat este programa.

Comparteix

Icona de pantalla completa