Diari La Veu del País Valencià
Presentació de la campanya ‘Cuida’t, eres important’
Maite Girau ha presentat la campanya “Cuida’t, eres important”.

L’AJUNTAMENT INVITA LA JOVENTUT PERQUÈ CONTEN EXPERIÈNCIES QUE DEMOSTREN QUE AMB MÉNYS ALCOHOL HI HA MÉS DIVERSIÓ.

La imatge d’una xica que després de consumir alcohol distorsiona la realitat estarà present, fins el pròxim 6 de març, als centres escolars, de joventut i de servies socials, als expositors del mobiliari urbà i als casals fallers. És el motiu del cartell anunciador de la nova campanya impulsada per l’Ajuntament per a previndre el consum d’alcohol entre la joventut.

La regidora de Sanitat i Salut Pública, Maite Girau, ha presentat esta campanya, que s’ha llançat amb un missatge en positiu, “Cuida’t, eres important”, i invita tothom a participar, a través de les xarxes socials, perquè es conten experiències que corroboren que com #MenysAlcoholMésDiversió.

Maite Girau ha explicat que esta iniciativa s’emmarca en el treball de prevenció que desenvolupa el Pla municipal de drogodepèndencies (PMD), “que impulsa accions per fomentar estils de vida saludable”, i ha recordat que “darrere del consum d’alcohol i altres adiccions moltes voltes hi ha una baixa autoestima o altres problemes”. “Hem de treballar tots en la prevenció per acabar amb la permissivitat que hi ha amb el tema del consum d’alcohol”, ha manifestat la regidora en recordar que, segons les últimes dades estadístiques a escala nacional, d’una mostra de més de 37.000 joves, un 78 % de xiques i un 72 % de xics de 14 a 18 anys consumien alcohol de manera freqüent.

El cartell de la campanya presentada, obra dels tècnics del PMD, reprodeix una experiència personal que relata l’afecció negativa de l’alcohol. Davant d’esta experiència, l’Ajuntament insta la joventut “perquè es donen a conéixer altres experiències amb un missatge positiu i que roden propostes per a divertir-se sense consumir alcohol”.

La campanya, que estarà a disposició de la Conselleria de Sanitat, també es podrà utilitzar com a material per a la reflexió i l’anàlisi als centres escolars. S’ha donat a conéixer abans de les Falles perquè, segons les dades amb què treballen en el Pla municipal de drogodepèndencies, “durant les festes és quan més s’incrementa el consum d’alcohol entre la població juvenil”.

Comparteix

Icona de pantalla completa