Diari La Veu del País Valencià
La regidora Sandra Gómez ha visitat el projecte d’agricultura ecològica
La regidora Sandra Gómez ha visitat el projecte, que impulsen València Activa i la Fundació per la Justícia.

EL PROGRAMA AGROSOLIDARIS FORMA EN AGRICULTURA ECOLÒGICA 15 PERSONES DESOCUPADES, QUE CONTINUARAN AMB UNA EMPRESA DE NOVA CREACIÓ.

La regidora Sandra Gómez ha visitat el projecte d’agricultura ecològica, que impulsen València Activa i la Fundació per la Justícia.

El programa Agrosolidaris, que impulsen València Activa i la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana, està donant formació en agricultura ecològica a 15 persones desocupades. El programa preveu, a més, donar continuïtat a esta formació a través d’una empresa de nova creació en què s’integraran els participants en el projecte.

Així ho ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, que ha presentat esta iniciativa, en què les dos entitats unixen els seus esforços per a garantir la formació específica en un sector de projecció econòmica i laboral i afavorir la seua inserció laboral posterior en l’àmbit de l’emprenedoria social. Es tracta d’un “programa innovador que busca inserir professionalment persones desocupades amb qualsevol nivell acadèmic, donant prioritat a les que estan en situacions de més vulnerabilitat”.

Agrosolidaris té una duració aproximada d’11 mesos, durant els quals l’alumnat disposa del suport tècnic i docent tant de València Activa com de la Fundació per la Justícia. La formació teòrica i pràctica s’imparteix en espais específics habilitats al barri de Campanar, que ahir al matí van ser visitats per la regidora i presidenta de la Fundació Pacte per l’Ocupació, Sandra Gómez. Es tracta d’una acció que busca no sols desenvolupar els coneixements en agricultura ecològica dels seus participants, sinó també iniciar-los en l’emprenedoria potenciant el desenvolupament de les seues habilitats de manera transversal.

El programa es compon d’una primera fase de més de 500 hores teoricopràctiques, i d’una segona part de producció i comercialització de 280 hores. En esta fase es pretén que els alumnes accedisquen als coneixements sobre autoocupació i gestió econòmica.

CREACIÓ D’UNA EMPRESA SOCIAL
“No es tracta d’un programa formatiu segons l’ús”, ha explicat Sandra Gómez, “ja que en acabar estos 11 mesos impulsarem amb ells la creació, almenys, d’una empresa social que els permeta posar en pràctica els seus coneixements i desenvolupar una oportunitat empresarial real”. Gómez ha recordat que “l’agricultura ecològica és un sector prometedor amb moltes possibilitats per a l’emprenedoria”.

Els responsables de les dos entitats promotores han subratllat la importància de la col·laboració en el desenvolupament eficaç d’iniciatives com esta. Així mateix, han insistit a transmetre la il·lusió de “posar en marxa un projecte important i diferent que ofereix noves possibilitats de futur per a estes persones desocupades”, en paraules de Sandra Gómez.

Per això, la delegada ha subratllat la dimensió estratègica del sector en què es basa el programa, l’agricultura ecològica, i ha assenyalat que “este pot ser un primer punt de partida per a projectes futurs i noves idees en el camp de l’emprenedoria tant per a València Activa com per a les persones que busquen ocupació, en el sector de l’agricultura ecològica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa