Diari La Veu del País Valencià
Les Falles com a oportunitat per a la cooperació
L’any que ve el ban de Falles serà consensuat amb hostalers, veïnat i agents fallers.

AJUNTAMENT, COMISSIONS FALLERES I HOSTALERS COINCIDEIXEN EN LA NECESSITAT DE COOPERAR PER APROFITAR EL POTENCIAL DE LES FALLES

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i el regidor d’Espai Públic, Carlos Galiana, s’han reunit este matí amb la Federació d’Hostaleria Valenciana i la Interagrupació de Falles per abordar diverses qüestions relacionades amb la pròxima celebració de les Falles i optimitzar la cooperació entre totes les parts. Fuset ha destacat la bona predisposició de totes les parts per avançar conjuntament a través de la col·laboració.

“Eixim molt satisfets d’esta reunió on hem explicat la necessitat d’encaixar els interessos de tots els agents involucrats en la celebració de les Falles. Totes són peces d’un mateix puzle que cal encaixar perquè les Falles són una oportunitat per a totes i tots i cal desterrar les inèrcies de rivalitat o confrontament”, ha explicat Fuset, qui ha insistit en el paper de les Falles com a oportunitat per a la cooperació.

Un dels aspectes acordats és el de reforçar el diàleg mantingut enguany amb les Falles previ a l’elaboració del ban municipal de Falles a hostalers i veïnat. “L’objectiu és preparar-lo de forma coordinada perquè satisfaça les demandes de tots els agents de la nostra festa gran”, ha afirmat el regidor.

A més, ha fet una “valoració molt positiva de l’avanç que significa la regulació dels food-trucks, de manera que les parades de menjar elaborat al carrer responguen a uns criteris de major seguretat alimentària, majors controls sanitaris i que afavorisquen la convivència amb la resta del veïnat i els comerciants, evitant eixides de fum descontrolades”. Fuset ha destacat que esta mesura s’ha percebut com un avanç molt positiu i com una oportunitat per cooperar entre uns i altres. De fet, la Federació d’Hostaleria ha indicat que preguntarà als seus socis quins d’ells estan interessats en l’explotació de ‘food-trucks’ per fer una llista que la Interagrupació de Falles podrà distribuir entre les comissions falleres. “Es fomenta així la cooperació entre cada falla i el teixit hostaler valencià, especialment el del propi barri. Pensem que és una fórmula molt encertada que cal explotar”, ha destacat Fuset, qui ha indicat que algunes de les propostes plantejades durant la reunió seran traslladades a la Policia Local perquè les puga valorar.

D’una altra banda, Fuset ha informat de l’acord amb la Diputació de València per fer un estudi d’impacte econòmic “que demostrarà amb xifres, amb un mètode científic, quin és l’impacte econòmic que té la festa de les Falles durant tot l’any en sectors com l’hostaleria i el comerç. Pensem que eixa informació serà molt oportuna i rellevant perquè tots els agents, tant l’hostaleria, com les pròpies falles i l’Ajuntament, tinguem la capacitat de prendre les millors decisions possibles per a optimitzar una festa que és motor social i cultural, i també econòmic”.

Per últim, durant la trobada també s’ha recordat algunes qüestions que en el passat han pogut generar polèmica i que el ban de Falles queden clares, com que les parades d’alimentació o beguda que instal·len les falles no poden tindre animació musical o que els establiments hostalers no poden traure barres als carrers, que només es permeten a les comissions falleres per al seu consum en les tradicionals revetles.

Comparteix

Icona de pantalla completa