Diari La Veu del País Valencià
II Trobada d’Alcaldes i Innovadors Xarxa InnPulso
Joan Ribó participa hui en la II Trobada d’Alcaldes i Innovadors de la Xarxa Innpulso.

L’ALCALDE I UN EQUIP D’EMPRENEDORS VALENCIANS PRESENTEN A MADRID UN PROJECTE D’INNOVACIÓ D’AJUDA AL SALVAMENT MARÍTIM AMB DRONS.

L’alcalde de València, Joan Ribó, participa hui juntament amb un equip d’emprenedors valencians, i amb la presència també del regidor d’Innovació, Jordi Peris, en la II Trobada d’Alcaldes i Innovadors Xarxa InnPulso, una jornada d’intercanvi que se celebra a Madrid i en la qual prenen part més de 30 ciutats de la ciència i la innovació. La firma General Drones, dedicada al disseny, fabricació, formació i servicis d’aplicacions personalitzades amb drons, assistix a la trobada juntament amb l’alcalde, després d’haver sigut seleccionada en la convocatòria pública per a pimes innovadores realitzada per Las Naves a la nostra ciutat.

Durant la seua intervenció en el fòrum de ciutats, l’alcalde Ribó ha destacat l’aposta que València fa temps que realitza per la innovació: amb mesures de suport a les i els emprenedors i amb el desenvolupament de la ciutat intel·ligent; així mateix, des de l’àmbit de les dos universitats públiques i des de la xarxa d’instituts tecnològics, i finalment també des del sector privat, amb un teixit de pimes innovadores en àrees com la tecnologia sanitària, l’automobilística o l’agroindústria.

“Però el coneixement i la tecnologia no ho són tot”, ha subratllat Joan Ribó, que ha explicat que “cap dels dos té sentit sense un per què”. “I el nostre per què”, ha afegit, “és una València sostenible, equitativa, inclusiva i culturalment activa”.

“LA INNOVACIÓ QUE VOLEM ÉS INNOVACIÓ SOCIAL”
Per això, l’alcalde ha defensat el concepte d’innovació social, que promou l’equip de govern local en totes les seues àrees. “Ja no ens conformem només de generar benefici econòmic. Si la innovació no genera solucions per als nostres reptes de ciutat”, ha argumentat, “no és la innovació que volem”.

“I no tracta de generar aplicacions només per a persones discapacitades o excloses”, ha continuat el primer edil, “sinó que tracta de millorar la vida de tots els nostres ciutadans i ciutadanes, oferir millors servies i més oportunitats per a tots”.

Cada una de les ciutats que integren la Xarxa Innpulso i que prenen part en la trobada ha presentat una pime innovadora que desenvolupa la seua activitat al municipi. En este context, l’alcalde ha presentat l’exemple d’innovació al servei de les persones desenvolupat per l’empresa General Drones.

General Drones és una firma de creació recent ubicada a València –en l’espai colaboratiu de Las Naves– que es caracteritza per un component innovador elevat. Entre les seues línies de treball, desenvolupa drons específics destinats al sector del salvament i les emergències. Actualment, a més, treballa en la inserció del seu projecte en les diferents plataformes de salvament marítim que lluiten per la supervivència dels refugiats que escapen del seu territori per mar. Un repte que entronca amb les polítiques públiques de l’Ajuntament de València encaminades a ajudar i a pal·liar la situació de crisi humanitària que es viu en diferents llocs del planeta, també en el mar Mediterrani.

El representant de la firma ha explicat les característiques de la seua proposta: un dron dissenyat exclusivament per al servei de rescat en platges, per a la qual cosa s’ha fabricat amb una estructura compacta i hermètica que li permeta aguantar les dures condicions del salvament. “L’objectiu –ha explicat- és acurtar els temps d’actuació des que la base de socorristes rep l’avís d’emergència i eixen amb les motos aquàtiques. La presència del dron suposa un suport de flotabilitat per a la persona o persones en perill fins l’arribada dels equips de salvament”. “En definitiva –ha conclòs- el que pretenem és salvar vides”.

El regidor d’Innovació, Jordi Peris, ha reforçat la importància de la innovació entesa com a aportació social, i ha destacat el paper actiu de l’Ajuntament de València en la Xarxa InnPulso, “que és una de les principals línies de treball perquè aposta l’Equip de Govern”. Peris ha defés la innovació entesa com “accions dirigides a la millora de la qualitat de vida de les persones”.

Tal com s’ha informat des de l’organització de la trobada, totes les empreses que han acudit a esta trobada de la mà dels seus governs municipals respectius són “firmes joves, amb alt component d’innovació, un ambiciós pla de creixement i, en molts casos, que desenvolupen solucions innovadores en la línia dels reptes de la societat que estan arreplegats en les estratègies espanyola i europea 2020 de Ciència i Innovació”.

La jornada ha sigut inaugurada per l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que ha destacat també la importància del component social en les polítiques d’innovació impulsades des de les administracions públiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa