Diari La Veu del País Valencià
Itineraris d’inserció laboral per a persones majors de 30 anys
Els veïns i veïnes de València tindran assegurats com a mínim 100 itineraris en exclusivitat.

POTENT PLA” DE 500 ITINERARIS D’INSERCIÓ LABORAL PER A MAJORS DE 30 ANYS EN SITUACIÓ D’EXCLUSIÓ SOCIAL.

Les regidores d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, i de Servies Socials, Consol Castillo, ha anunciat que l’Ajuntament oferirà, a través d’un conveni amb Divalterra i la Mancomunitat de l’Horta Sud, 500 itineraris d’inserció laboral per a persones majors de 30 anys que es troben en risc d’exclusió social, amb l’objectiu de fomentar l’ocupació en la ciutat de València i d’insertar de nou laboralment a les persones aturades de llarga durada, “objectiu fonamental i prioritari per al Govern de la Nau”, ha dit Lozano, per al qual s’invertiran un total de mig milió euros, dels quals 121.000 euros corresponen a l’Ajuntament de València.

Així, en la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València, s’ha aprovat el conveni entre les tres administracions (Ajuntament, Diputació i Mancomunitat) “el que representa sumar esforços i treballar conjuntament, unes sinèrgies molt positives gràcies a les quals podem presentar una oferta molt potent i completa que ens permet actuar en els àmbit d’emprenedoria i ocupació mitjançant la realització d’accions intensives i específiques d’acompanyament i orientació per a la búsqueda de treball, dirigides a la millora de l’ocupabilitat de persones que es troben en situació de vulnerabilitat davant del mercat de treball”, ha comentat Lozano.

Seran beneficiaris de l’acompanyament en itineraris d’inserció laboral, els aturats de llarga durada, majors de trenta anys en risc d’exclusió social. La situació d’exclusió social s’acreditarà pels Serveis Socials, generals o especialitzats, de les administracions públiques.

PENSANT EN EL FUTUR: MESURES A MITJÀ I LLARG TERMINI
En este sentit, Consol Castillo, regidora de Serveis Socials, ha explicat que “des del Govern de la Nau continuem ampliant les prestacions i el treball d’acompanyament que fan els serveis socials de la ciutat a les persones en risc d’exclusió social.

Des del primer moment hem explicat que no sols cal augmentar –com estem fent des del primer moment- les ajudes d’emergència, sinó que també cal fer un treball de fons, amb resultats a mig i llarg termini, que té per objectiu reinsertar a totes les persones que es troben en risc d’exclusió”.

Els itineraris seran completament personalitzats i es farà un treball individual en cadascun dels seleccionats. A més, tots els participant en el programa accediran a entrevistes de treball gràcies a la mediació de les institucions.

Comparteix

Icona de pantalla completa