Diari La Veu del País Valencià
PSPV: “La situació del VCF, culpa de Barberá, Camps, González Pons i Blasco”
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt del grup parlamentari socialista en Les Corts, Rafael Rubio, s’ha referit hui a l’expedient que ha obert la Unió Europea a alguns clubs de futbol espanyols, entre ells el València CF, per a dir que “no sé si van ser il·legals, però el que sí sé és que van ser immorals i al·legals perquè no es va seguir el reglament de l’IVF per a donar els avals”. Davant açò, ha recordat que el que ha de fer el Consell amb Fabra i Císcar al capdavant és “comparèixer i explicar el full de ruta que tenen preparat per a garantir que el València CF no desaparega i, sobretot, que es faça sense que coste ni un sols euro a les arques públiques”.

En aquest sentit, ha recordat que “si el València CF està on està és per culpa de quatre persones: Rita Barberá, Francisco Camps, Esteban González Pons i Rafael Blasco” perquè “ells tramaren totes les maniobres quan tot era magnífic per a fer un gran club, segons ells el millor d’Europa, basat no en un projecte esportiu i social sinó en un ‘pelotasso’ urbanístic”. Per açò, ha criticat que “quan no va eixir el ‘pelotasso’ es va demostrar que tot era un castell de naips” i ara, segons ha advertit, “no poden amagar-se, han de ser seriosos i donar la cara”.

D’aquesta manera, ha insistit que el grup socialista va sol·licitar a principis de desembre la compareixença del vicepresident Císcar perquè explicara la situació davant la possible venda o no del València CF” i ara, segons ha apuntat, “haurà d’explicar també l’expedient que ha obert la Comissió Europea pels avals prestats per l’Institut Valencià de Finances”. Així, ha explicat que encara que Margallo va dir ahir que s’havien prestat en “condicions de mercat” està “allunyat de tota realitat”. De fet, s’ha oferit a enviar-li a Margallo l’aval de l’IVF que “no va signar cap tècnic de la Generalitat ni de l’IVF perquè no es podia signar, ja que, no reunia cap de les condicions que se li exigeixen a qualsevol aval”.

Per la seua banda, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, també ha fet referència a aquesta situació i ha assegurat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, és com “el Rei Midas però a l’inrevés perquè tot el que toca ho arruïna, la Generalitat en tot el que ha ficat les mans ho ha arruïnat, ha arruïnat les caixes i ara també el València CF”. Per a Puig, va ser una “decisió errònia però que a més s’ha acompanyat d’una actitud insòlita i indigna perquè no es responsabilitzen de res” i ha afegit que “ni un euro públic per al futbol”.

EUPV demana la compareixença de Moragues

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Lluís Torró, ha demanat responsabilitats polítiques al Partit Popular per les sancions que vol imposar la Unió Europea a tres equips de futbol valencians i, per aquest motiu, ha demanat la compareixença del conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, perquè explique com pensa resoldre l’assumpte dels avals la Generalitat Valenciana.

“Entenem que és indecent gastar-se diners públics en clubs de futbol que per molta afició que tinguen no deixen de ser empreses privades, i més en època de crisi”, ha explicat Torró qui ha recordat que “des d’Esquerra Unida hem denunciat des del principi els avals de l’Institut Valencià de Finances, concedits per Francisco Camps, però també ajudes fraudulentes com els patrocinis i la compra de drets d’emissió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa