La companyia L’Hongaresa guanya el Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre

Amb l’obra Adéu encara, escrita per Iaia Cárdenas amb dramatúrgia de Paco Zarzoso
17 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Alcoi

La XL edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi ja té guanyador: la Companyia Hongaresa de teatre amb Adéu encara, un text de Iaia Cárdenas que compta amb dramatúrgia de Paco Zarzoso i direcció de Xavo Giménez. Després de la reunió del jurat encarregat d’avaluar un guardó que estrena enguany format, ja que per primera vegada s’atorga el premi no a un text teatral, sinó a una proposta de producció escènica, s’ha atorgat el premi a l’únic projecte que optava a aquesta edició que estrenava format.

El jurat d’aquesta edició ha estat format pel gerent de la companyia ‘La Dependent’ Joanfra Rozalén, el gestor, productor i fundador del Circuit Teatral Toni Pastor i el director artístic del Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló Antoni Valesa, amb el director del Centre Cultural Miquel Santamaria actuant com a secretari. La resolució del jurat no ha presentat, doncs, cap problema formal més enllà de comprovar que el projecte s’ajustava a les característiques de les bases, per la qual cosa es va establir un període de comprovació de tots els paràmetres exigits abans de fer públic el veredicte.

L’espectacle, tal com estableixen les bases del Premi, serà estrenat a la pròxima Mostra de teatre, prevista per a finals del mes de maig. D’aquesta manera, la companyia guanyadora disposarà dels 6.000 euros amb què està dotat el premi per posar en marxa la producció de cara a la seua estrena, acomplint-se així amb la filosofia d’aquest nou premi, de característiques úniques a tot el territori valencià ja que el que pretén és incentivar el naixement de noves creacions escèniques.

El regidor de Cultura Paco Agulló ha destacat que el premi “ha anat a parar a una companyia i un equip professional de trajectòria contrastada, la qual cosa serà tota una garantia de qualitat. Hem de dir que esperàvem més propostes, però els membres del jurat i professionals consultats ens han comentat que, malgrat ser un format molt atractiu, les actuals circumstàncies de les companyies valencianes fan molt complicat poder posar en marxa una producció des de zero; així que confiem a que el format es consolide i els propers anys tinguem més propostes. De moment, estem molt satisfets perquè la proposta guanyadora és ben atractiva i estimulant, a l’alçada d’un premi que ja té quaranta anys com és el cas del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi”.

next