Diari La Veu del País Valencià
Oriola pagarà part de la indemnització a la família d’un ofegat en Cala Capità
RedactaVeu / Oriola.

La Junta de Govern Local (JGL) ha decidit no recórrer la sentència recaiguda contra l’Ajuntament d’Oriola pel funcionament deficient del servei de socorrisme quan al juliol de 2007 va morir una persona ofegada en Cala Capità.

Segons ha concretat la portaveu municipal, Antonia Moreno, la sentència obligava al Consistori a pagar 157.333 euros més els interessos, dels quals 9.133 corresponen a la franquícia que tenia la pòlissa d’assegurances municipal contractada llavors, diners que finalment el govern local ha decidit abonar perquè complete la quantitat la companyia asseguradora i la família de la víctima puga cobrar la indemnització.

També s’ha anunciat en la JGL d’una sentència que condemna l’Ajuntament a pagar-li 21.458 euros més 4.900 d’interessos a l’empresa Intensilux, que entre 2007 i 2011 va ser contractada per un import total de 255.170 euros sense consignació pressupostària i sense tramitar procediment de contractació. D’aqueixa quantitat, la major part es va incloure en el primer pla de pagament a proveïdors que va impulsar el Govern, però la resta ara objecte de sentència favorable a la mercantil corresponia a factures que no complien amb els requisits per a ser incloses en aquell pla i que van ser incloses en la reclamació judicial que va presentar i ha guanyat Intersilux.

Segons Moreno, entre diverses empreses que han anat al jutjat perquè, com l’anterior, no van cobrar en el seu moment per falta de consignació pressupostària reclamen a l’Ajuntament una quantitat estimada de huit milions d’euros.

A més, la portaveu ha anunciat l’aprovació de 39 ajudes individualitzades per un import de 6.641 euros i de la tramitació de 22 expedients de disciplina urbanística.

Finalment, s’ha ampliat en tres dies el termini perquè artesans, mercaders i associacions locals puguen inscriure’s per a la pròxima edició del mercat medieval. El termini es tancarà finalment divendres que ve, 20 de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa