Diari La Veu del País Valencià
L’ARCA del Mar de l’Oceanogràfic ha atès 24 tortugues encallades en 2013
EFE / València

Un total de 24 tortugues han ingressat enguany a l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals (ARCA) del Mar de l’Oceanogràfic de València, instal·lació dedicada al tractament dels animals marins que apareixen avarats al litoral del País Valencià.

Des de la seua engegada en 2007, els veterinaris i tècnics de l‘Oceanogràfic han recuperat més de 190 tortugues marines, la majoria tortugues careta (Caretta Caretta), l’espècie més comuna del Mediterrani i que està en perill d’extinció.

L’entrada de les tortugues al centre respon a raons diverses: la pesca accidental (mitjançant palangre o xarxa), la ingestió de plàstics, la contaminació o la col·lisió amb embarcacions.

Una vegada ingressa una tortuga, la sotmeten a diferents revisions mèdiques veterinàries (explotació física general, estudi radiogràfic, analítica sanguínia completa, estudi ecogràfic i cultius microbiològics), es diagnostica el problema i se li realitza el procediment veterinari necessari.

Les tortugues passen una mitjana de 136 dies a les instal·lacions amb cures i observació de l’equip de veterinària de l’Oceanogràfic, en els huit tancs de l’ARCA del Mar, abans de ser retornats a l’aigua.

L’Oceanogràfic participa, al costat de la Universitat de València, en el Protocol d’Encallaments de la Generalitat per a ajudar en els processos de rehabilitació d’espècies marines amenaçades, com són els mamífers i les tortugues marines, que apareixen periòdicament ferides o malaltes al litoral valencià i que ha permès que el percentatge de recuperació de les tortugues supere el 90 %.

Comparteix

Icona de pantalla completa