Diari La Veu del País Valencià
Morella ultima els preparatius de les Jornades de la Trufa
RedactaVeu / Morella

El Patronat Municipal de Turisme està ultimant tots els detalls de l’onzena edició de les Jornades de la Trufa. En aquestes, es posa en valor un dels productes més cotitzats a la cuina morellana i, per això, són les jornades gastronòmiques que atrauen a un major nombre de turistes a la localitat. Aquesta edició se celebrarà entre els dies 23 de gener i 9 de març. A més dels menús protagonitzats pel diamant negre als restaurants de la ciutat, des del Patronat s’estan preparant altres activitats interessants per donar a conèixer aquest fong i les seues peculiaritats culinàries, com ara els tallers o ‘show cookings’. En aquests, els restauradors de la localitat que participen en les jornades realitzaran exhibicions, en què ensenyaran a cuinar la trufa, a diferenciar-la, a conservar-la o a millorar els sabors dels seus plats.

La regidora de turisme, Maria Rallo, destaca que “les Jornades de la Trufa són un referent de l’alta cuina i permeten als visitants degustar els nostres millors productes a preus assequibles, si els comparem amb l’elevat cost del diamant negre”. Cal recordar que els menús solen costar sobre uns 30 euros, mentre que el quilo de tòfona es situa sobre els 600. A més, la regidora explica que “els ‘show cookings’ són un element diferencial respecte a moltes altres jornades gastronòmiques, que permetran als veïns i visitants degustar aquest producte i conèixer les seues característiques”.

Patronat Municipal de Turisme (www.morella.net)

Les Jornades de la Trufa són una de les activitats fixes en el calendari morellà, que potencia el turisme gastronòmic. L’alta afluència de visitants per degustar aquest fong en els diferents menús que ofereixen els restaurants, fa que estiguen totalment consolidades. Aquestes jornades són les que es realitzen des de fa més temps a Morella i són el principal referent de posada en valor de la trufa en tot el País Valencià. A més, són un símbol del treball a favor de la qualitat turística que s’està desenvolupant des del Patronat Municipal de Turisme. Cal recordar que la trufa és un producte de gran prestigi per a la cuina i que la localitat està obtenint diferents premis pel treball en la qualitat de la destinació.

També cal assenyalar que la trufa és un dels productes més característics de la comarca. De fet, l’Estat espanyol és un dels principals productors d’aquest fong a nivell mundial. Molts la coneixen com el “diamant negre”, per la seua recol·lecció i el seu elevat preu.

Comparteix

Icona de pantalla completa