Diari La Veu del País Valencià
Una assessora de Wert va preguntar pel sou de Ramon Llull, mort fa 700 anys
Europa Press / Madrid

Aquesta telefonada va ser desvetlada la setmana passada en un ple del Consell de Mallorca pel portaveu de MÉS (el grup nacionalista format per PSM, Entesa Nacionalista i Iniciativa Verds), Joan Font. Segons va narrar, una dona que es va identificar com a assessora de Wert, va telefonar a la càtedra preguntant pels emoluments que percebia Llull per dirigir la seua càtedra.

La representant del Ministeri, pel que sembla, estava realitzant una recopilació de dades laborals per a un estudi sobre les diferents càtedres de les universitats, però no es va adonar que el beat i místic mallorquí no està al capdavant de l’entitat que porta el seu nom perquè, entre altres coses, porta mort 698 anys.

La Universitat de les Illes Balears aclareix en el seu Twitter: “no tenim cap evidència que la informació publicada avui sobre Ramon Llull sigui certa”.

Aquesta “ignorància” no és acceptable

Al fil d’aquesta anècdota, el portaveu parlamentari d’ERC ha registrat una sèrie de preguntes al Govern en el Congrés. Bosch considera “surrealista” que una assessora del Ministeri d’Educació i Cultura desconega qui va ser Llull i creu que aquesta “ignorància cultural no és acceptable” tenint en compte el lloc que ocupa.

Per açò vol saber exactament quina és la vinculació laboral amb el ministeri de la dona que va telefonar a la Universitat de les Illes Balears, si considera normal el Govern que una assessora d’aquest departament “desconega una de les figures filosòfiques més rellevants” i quant cobra pel seu treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa