Diari La Veu del País Valencià
Compromís i EU s’oposen ‘frontalment’ a la privatització de medicina nuclear
RedactaVeu / Castelló

El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha anunciat que en el pròxim Consell d’Administració de l’Hospital Provincial –convocat a proposta de Compromís després de traure a la llum ahir el pla del PP per privatitzar els seus serveis d’Oncologia- “ens oposarem frontalment a la privatització de medicina nuclear, radiodiagnòstic, mamografies…perquè considerem que portar endavant l’externalització minvarà la qualitat dels serveis per als pacients”.

Nomdedéu fa aquestes manifestacions després que Moliner confirmara –després de traure a la llum Compromís el plec per a la privatització- la intenció del PP d’externalitzar el servei i després que l’Hospital Provincial emetera un comunicat en el qual assegura que “s’estalviaran el 30% dels costos”. En aquest sentit, Nomdedéu ha manifestat que “és fals que la privatització puga suposar un estalvi del 30% si no passa per l’acomiadament de personal interí i laboral i si no passa per una minva inacceptable en la qualitat dels serveis”. Tant és així, que el plec de condicions que prepara el PP ja diferencia el futur dels funcionaris, de la resta de personal laboral i interí, els llocs de treball dels quals quedaran en perill.

Nomdedéu recalca que, de fet, la privatització suposarà, a més d’una minva d’un servei essencial, un augment de costos com ha ocorregut amb la privatització a Castelló de les ressonàncies magnètiques. “Inclús el Síndic de Comptes, en el seu últim informe, diu que la Sanitat Pública valenciana s’estalviaria 16,8 milions d’euros si gestionara directament les ressonàncies, i no a través d’empreses externes”.

En aquest sentit, Nomdedéu ha qualificat de “cínic” i de “inacceptable políticament” que el president de la Diputació, Javier Moliner, comparara la privatització dels serveis de diagnòstic i tractament oncològic amb l’externalització dels serveis de neteja, seguretat… “ni té la mateixa importància, ni té les mateixes conseqüències per a la salut de les persones”, diu el responsable de Compromís. De fet, Nomdedéu recorda que, segons el plec de condicions a què ha tingut accés Compromís, “a pesar de la privatització que prepara el PP, les arques públiques continuarien pagant les despeses de llum, aigua, telèfon, seguretat, zeladors…”.

Albiol: “El PP vol que els seus amics facen negoci amb el servei de radiologia”

La diputada d’EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, per la seua banda, desmenteix les dades subministrades per la Diputació de Castelló que afirmen que la privatització del servei de radiodiagnòstic i medicina nuclear representarà un estalvi del 30% i millorarà el servei. “És increïble que s’afirme això quan la realitat és tota la contrària, i no ho dic jo, ho afirmen el Tribunal de Comptes i el Col·legi de Metges. Estem davant d’un cinisme sense límits”.

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, ha afirmat que la seua formació política s’oposa frontalment als plans del Partit Popular de privatitzar el servei de radiodiagnòstic i medicina nuclear de l’Hospital Provincial de Castelló. “Volen desmantellar la sanitat pública”, afirma, “aquesta iniciativa resulta lesiva per als interessos de la ciutadania, disminueix la qualitat del servei i és més ineficient. El PP vol fer negoci amb el servei de radiologia de l’Hospital Provincial”.

“Demanarem la compareixença del Conseller de Sanitat, Llombart, perquè done explicacions de la situació actual que està patint la nostra sanitat pública. Observem amb preocupació com, cada setmana, ens informen de la privatització d’un nou servei sanitari”, critica la parlamentària per Castelló, “aquesta iniciativa privatitzadora només és una més, i lamentablement no serà l’última”.

Albiol, també ha volgut recordar les paraules del Col·legi de Metges que ha assegurat que aquesta privatització, en cap cas, significarà un estalvi i sí pot comportar una disminució important de la qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa