Diari La Veu del País Valencià
PSPV i EU exigiexen la compareixença de Sánchez de León pel cas Gürtel
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat que el grup socialista en el Congrés ha formalitzat hui la petició de compareixença de la delegada del Govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, perquè explique “les acusacions per participar directament i organitzar una part dels contractes de la trama Gürtel”.

Aquesta petició es produeix després de conèixer les declaracions de l’exdirectora general de Promoció Institucional, Dora Ibars, que ha implicat Sánchez de León en reunions de la trama Gürtel. D’aquesta manera, ha criticat que “la corrupció està envaint la Comunitat i està impossibilitant l’eixida de la crisi perquè és un dels principals problemes per la incapacitat del president de la Generalitat, Alberto Fabra, de posar fre a aquesta situació”. No obstant açò, ha apuntat que “ara ja no és sols, Fabra sinó també Rajoy, qui ha de decidir si manté una delegada del govern que està en el centre de l’operació de finançament irregular del PP”.

A més, els socialistes també han presentat una bateria de preguntes escrites en el Congrés perquè el govern “valore aquest tipus d’actuacions i de la participació de la delegada del Govern”. Per a Puig, és necessària “una reacció de caràcter polític” perquè “tolerància zero contra la corrupció és que no pot haver-hi una delegada del govern que estiga involucrada en un cas de corrupció”. Davant d’açò, ha preguntat “per a què volem lleis de transparència o grans missatges si no s’actua quan s’ha d’actuar”.

Així, des del grup socialista preguntaran al govern sobre “la valoració que realitzen de les acusacions que s’han produït en seu judicial i que impliquen Sánchez de León” i “si s’iniciarà alguna recerca sobre aquest tema”.

Per la seua banda, el síndic del grup parlamentari socialista en Les Corts, Antonio Torres, també ha realitzat declaracions sobre aquest tema per a dir que “es fa evident, a mesura que avancen les investigacions sobre Gürtel, que hi havia un autèntic entramat de delinqüents que estaven saquejant les arques públiques de la Generalitat Valenciana”. Davant d’açò, ha destacat que “el més greu és que aquests delinqüents eren membres del govern valencià”

Blanco (EU): “Segons es descompon el poder del PP al País Valencià comença a desvelar-se la trama política que hi havia darrere de Gürtel”

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha declarat hui en relació al cas de presumpte finançament il·legal dels conservadors valencians que investiga el TSJ, que “segons es descompon el poder del Partit Popular al País Valencià comença a desvelar-se la trama política que hi havia darrere de Gürtel”. “Ja comencen els imputats i els testimonis a cantar, a assenyalar qui estava per damunt i donava les ordres, es reunia amb El Bigotes, amb Correa, amb Orange Market en definitiva”. A més, afegeix Blanco, “les declaracions de Dora Ibars assenyalant Paula Sánchez de León, que en aquests moments és ni més ni menys, delegada del Govern, suposen un pas més en aquesta deriva”.

A més a més, el diputat i portaveu adjunt de la formació d’esquerres ha destacat que l’afirmació de Dora Ibars, segons la qual el fraccionament de contractes era una pràctica habitual en la Generalitat Valenciana, “ens indica fins a quin punt es van relaxar els controls legals i també ètics del PP”. Així, Blanco ha anunciat que sol·licitarà la compareixença de Paula Sánchez de León i de Dora Ibars en les Corts Valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa