Diari La Veu del País Valencià
El projecte del ‘fracking’ continua endavant
RedactaVeu / València

El dimarts 17 de desembre representants de la PAF Comarques de Castelló i de l’Associació Arca Ibèrica es reuniren amb el subdirector general d’energia i mines de la Conselleria d’Indústria per tractar l’estat actual de la tramitació dels projectes fracking que afecten les comarques del nord.

Després d’estar 4 mesos esperant aquesta citació, la PAF valora negativament aquesta reunió. El representant delegat per la Conselleria “ens va comunicar que el procés continua endavant, que estan esperant a rebre una sèrie d’informes que han sol·licitat per valorar-ho tot conjuntament”.

El més preocupant de tot, lamenten des de la plataforma, “és que continuen amb el mateix discurs. Des de la Conselleria veuen aquests projectes com una oportunitat de desenvolupament econòmic i fins ara no veuen cap tipus d’inconvenient en dur-los a terme i no tenen en compte la gran quantitat d’informes tècnics independents que desaconsellen la utilització de la tècnica de la fractura hidráulica”.

“Ens volen fer creure, continuen les mateixes fonts, que aquestos projectes d’investigació en el cas que s’autoritzen no comportaran cap risc quan ja sabem que tenen una durada de 6 anys i a partir del tercer està contemplada la perforació d’una sèrie de pous i la utilització de la técnica del ‘fracking’”.

Representants de la plataforma expliquen que durant la reunió també “ens van assegurar que si s’autoritza la investigació no vol dir que en un futur s’autoritze l’explotació, cosa que fiquem en dubte, estem parlant d’una petrolera que ve a fer negoci i, en el cas que faça una inversió milionària per investigar els recursos que hi ha al subsòl de la província, també es garantitzarà el poder explotar-los en un futur per recuperar la inversió feta, i en cas contrari, de segur que hi haurà clàusules d’indemnització com les del Castor”.

Des de la PAF lamenten el tractament que s’està donant per part del Consell a la problemàtica del ‘fracking’. El personal tècnic, la ciutadania i els representants polítics dels pobles afectats ja han mostrat el seu rebuig a aquest projectes, “fets que fins ara no s’estan tenint en compte i ens obliguen a no baixar la guardia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa