Diari La Veu del País Valencià
Pep Gimeno “Botifarra” protagonista d’un documental
RedactaVeu / València

Òptim TV Audiovisual ha començat aquest cap de setmana el rodatge a Xàtiva del documental ”BOTIFARRA”/Cantar les Arrels (Teaser del documental en vímeo) sobre el cantaor valencià Pep Gimeno ‘Botifarra’. El film mostrarà la història singular de Pep Gimeno, tot un fenomen de la música i la cançó popular i tradicional al País Valencià. “Botifarra”, començà a cantar al carrer Puig de Xàtiva el 1975, amb només 15 anys d’edat, i a partir del 1978 va recórrer els pobles de les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida, per enregistrar cançons populars transmeses oralment durant segles, interpretades pels darrers cantaors i cantaores.

L’èxit posterior de Botifarra, a partir de l’enregistrament del seu primer disc en solitari en 2006, ha fet que les noves generacions canten aquelles cançons oblidades -i ara renovades i actualitzades- de la mateixa manera que canten la música comercial que senten als mitjans. Pep Gimeno s’ha prodigat també en els darrers anys en recitals per Catalunya.

Botifarra és una coproducció d’Òptim TV amb TV3 i el Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València. El documental compta amb el guió i la direcció d’Albert Montón i la producció executiva d’Enric Canals. Miquel Francés és el productor del TAU i Jordi Ambròs el productor executiu de TVC. Cristina Bagué és la cap de producció.

Albert Montón (València, 1979), director del documental

El rodatge s’allargarà fins a finals de gener i tindrà lloc per diferents pobles de la comarca de la Costera i es realitzarà amb l’equipament tècnic i els operadors del TAU, en les instal·lacions del qual també es portarà a terme tota la postproducció. La pre-estrena està previst que es faci a la ciutat de València i Barcelona a la primavera. Posteriorment serà emés per TV3.

Es pot seguir la marxa del procés de producció de Botifarra a través de Facebook i d’un compte a Twitter.

>

PEP GIMENO “BOTIFARRA” 115 – Romanç de Senyera (Barcelona, gener de 2010).

Comparteix

Icona de pantalla completa