Diari La Veu del País Valencià
Lamenten que les institucions hagen consentit la marxa del llegat de Miguel Hernández
Europa Press / Alacant

Soler ha explicat que “l’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonso, i la presidenta de la Diputació, Luísa Pastor, al costat de la Conselleria de Cultura, han deixat patent que després del menyspreu a l’obra de Miguel Hernández s’amaguen fortes raons ideològiques, que estan condemnant el poeta a l’últim dels seus exilis, el que expulsa la seua obra d’Alacant”.

El representant socialista recorda que els socialistes van presentar a la Diputació una moció per a demanar que la institució es fes càrrec del Llegat de Miguel Hernández, després que l’Ajuntament d’Elx, “també del PP”, rebutjara continuar amb la “conservació” de l’obra del poeta, que havia estat a Elx durant gairebé 30 anys.

La moció ha estat aprovada per PSPV i PP i la presidenta “es va comprometre” a fer les gestions perquè el llegat “es quedara” a Alacant. “Tot i això, una vegada més el PP diu una cosa i fa una altra”, ha indicat Soler.

Per al portaveu socialista i exalcalde d’Elx, és “difícil explicar” que “es deixe marxar un llegat com aquest, el que demostra el menyspreu que la dreta té per la cultura, per a difondre els seus autors més prestigiosos”.

“Lamentablement, els polítics del PP que governen en la nostra comunitat no tenen cap afecció a la nostra cultura ni als autors que formen part de la nostra identitat”, ha afegit.

Finalment, Soler ha felicitat la Diputació de Jaén “per saber valorar el llegat de Miguel Hernández i comprometre’s a custodiar-lo i conservar-lo. “Afortunadament per a la cultura existeixen institucions com la Diputació de Jaén, socialista, gràcies a la qual l’obra del més il·lustre dels nostres poetes, tindrà el lloc i l’afecte que es mereixen”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa