Diari La Veu del País Valencià
Montoro recorre l’impost a la banca aprovat per unanimitat en Les Corts
EFE / RedactaVeu / Madrid

Així ho ha expressat el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, en la roda de premsa posterior al Consell de Política Fiscal i Financera, que ha acordat traslladar aquest impost a les autonomies en el marc de la reforma tributària, aquesta primavera.

No obstant açò, Montoro ha dit que “no es poden fer distincions entre comunitats” per la qual cosa, es presentarà recurs mentre no estiga vigent el nou tribut.

Ha recordat que ell mateix, com a ministre d’Hisenda, va presentar recurs d’inconstitucionalitat respecte a aquesta figura quan ho va implantar la comunitat d’Extremadura si bé ha admès que, finalment, “existirà perquè és constitucional”.

La Generalitat assegura que no li afecta que les autonomies recapten patrimoni

El conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, ha manifestat que al País Valencià “no li perjudica” que les autonomies es queden amb el recaptat per l’impost de patrimoni en 2014, i ha assegurat que “fins i tot li beneficiarà en 2015”.

Moragues ha fet aquestes declaracions a l’eixida del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) preguntat pels periodistes per les raons per les quals ha votat a favor de la proposta presentada pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que s’ha aprovat amb l’únic vot en contra de la Comunitat de Madrid i l’abstenció de Navarra i el País Basc.

“La Comunitat Valenciana es queda igual”, ha admès Moragues, que ha dit que a partir de 2015 sí que ens beneficiarà aquesta mesura perquè, ha dit, “enguany hem recaptat patrimoni i l’any que ve recaptarem patrimoni”.

Segons ha assegurat Moragues, ha defensat davant el ministre que el País Valencià té un problema d’ingressos i despeses i que “les competències socials, de sanitat i d’educació no estan suficientment finançades”, per la qual cosa és necessària la reforma del sistema de finançament amb efectes de l’1 de gener de 2014.

Ha precisat que “l’escenari” valencià no és ara el de “devolució de competències” sinó el “d’un finançament adequat” i ha dit que és positiva l’engegada del grup de treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa