Diari La Veu del País Valencià
El I Premi Ramiro Muñoz recau en el professor i sindicalista Manuel Parra
RedactaVeu / Alacant

El professor Manuel Parra Pozuelo ha sigut guardonat amb el Premi Ramiro Muñoz en defensa de l’ensenyament públic, que en la seua primera edició ha sigut convocat per CCOO PV i la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (PIC) d’Alacant arran de la defunció de l’historiador Ramiro Muñoz fa un any, el 19 de desembre de 2012.

En la decisió, el jurat reconeix la vasta trajectòria professional del guardonat com a professor en diferents etapes educatives, així com la seua no menys rellevant labor com a sindicalista, àmbits des dels quals Parra va ser sempre un gran impulsor i creador de les plataformes unitàries de l’educació pública. Manuel Parra va ser igualment un dels principals promotors de l’Associació per la Memòria Històrica d’Alacant.

En la seua trajectòria professional, Manuel Parra va exercir primer com a mestre d’escola i posteriorment com a professor d’Ensenyaments Mitjans, sent la seua última destinació el de catedràtic de Llengua i Literatura Espanyola en l’Institut d’Educació Secundària Jorge Juan d’Alacant, on va deixar una profunda petjada entre alumnes i companys.

Els huit membres del jurat, format per quatre homes i quatre dones, en representació de les dues entitats convocants, també van valorar en la seua decisió la labor sindical del premiat. En aquest terreny destaca el seu impuls a la creació de la Federació d’Ensenyament de CCOO, des de l’àmbit del qual va lluitar per la defensa dels interessos dels treballadors del sector i per facilitar l’accés a l’educació en els seus diferents nivells de les persones i col·lectius amb més dificultats econòmiques i socials.

En aquest mateix terreny se li reconeix a Parra la seua defensa de la Universitat d’Alacant com a representant sindical en el Consell Social de la mateixa, especialment en moments tan difícils com els causats per la confrontació del Consell de la Generalitat durant el mandat d’Eduardo Zaplana.

La candidatura del professor Manuel Parra ha comptat amb el suport de més d’un centenar de sindicalistes, així com de nombrosos docents i col·lectius de la comunitat educativa en totes les etapes, des d’educació infantil fins a la Universitat, entre ells el de diversos rectors de la mateixa Universitat d’Alacant com són Andrés Pedreño, Ignacio Jiménez Raneda i Salvador Ordóñez.

El lliurament del premi tindrà lloc el pròxim dia 11 de febrer al final de les jornades d’Educació i Ciutat en un acte que tindrà lloc al saló d’actes de CCOO de L’Alacantí i en el qual intervindrà el catedràtic de la Universitat de València, Joan Romero, qui parlarà sobre el valor de l’educació en el desenvolupament valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa