ACN / EFE / Castelló de la Plana / València

L’expresident de la Diputació i del PP de Castelló, Carlos Fabra, ha assegurat aquest divendres que no sap si votarà el PP en les pròximes eleccions. Fabra ha fet aquestes declaracions als mitjans durant la recepció de Nadal a la Cambra de Comerç de Castelló, institució que abandona deixant el càrrec de secretari general després de ser condemnat a quatre anys de presó per delictes fiscals. Carlos Fabra ha assenyalat que ja no és afiliat del PP i que a partir d’ara “he de veure els compromisos que el PP adquireix amb aquesta província que, de moment, són ben pocs”. Sobre el futur del seu successor en la Diputació de Castelló, Javier Moliner, l’expresident ha dit: “Qui és Javier Moliner? No el conec”.

Insistit sobre a què es devia aquest desconeixement, Carlos Fabra ha afegit “alzhèimer”. Sobre les seues dedicacions ara que ja deixa el càrrec de secretari general de la Cambra de Comerç de Castelló, Carlos Fabra ha explicat que “de moment, tinc previst passar cap d’any amb els meus néts, jugar alguna partida de golf i dedicar-me a negocis personals compartits amb el meu fill i gaudir de la vida que crec que tinc dret a gaudir-la”, ha dit.

El president Alberto Fabra ha assenyalat en els passadissos de Les Corts després de votar els Pressupostos de la Generalitat per a 2014 que li sembla “molt malament” que “una persona que ha estat en el PP durant tant de temps”, per una situació judicial i una sentència ara “diga que no votarà el PP”.

Sobre l’afirmació de Carlos Fabra que no coneix al seu successor en la Diputació de Castelló i en el PP provincial, Javier Moliner, el president ha assegurat que “també” li sembla “molt malament” l’afirmació.

L’expresident del PP i la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, deixa així la secretaria general de la Cambra de Comerç de Castelló a partir d’aquest 31 de desembre. Fabra va presentar la seua renúncia durant el comitè executiu del passat divendres i aquesta va ser acceptada pel comitè executiu.

La marxa es produeix després que haja estat condemnat a 4 anys de presó per delictes contra la Hisenda Pública en una sentència que es va fer pública el 25 de novembre. L’antic dirigent del PP va ser nomenat l’any 1975 secretari general de la Cambra de Comerç de Castelló, càrrec que va abandonar per dedicar-se a la política i que recuperà l’any 2012 després de deixar la Diputació.

L’Audiència de Castelló va condemnar Carlos Fabra a quatre anys de presó per quatre delictes contra la Hisenda Pública en les declaracions de la Renda entre els anys 1999 i 2003. La sentència el va absoldre però dels delictes de suborn i tràfic d’influències en relació a l’aprovació de llicències de productes fitosanitàries.

Fabra va anunciar recurs davant el Suprem atès que la sentència no és ferma. L’antic dirigent del PP de Castelló ha de pagar una multa de 693.000 euros i una indemnització a Hisenda de la mateixa quantitat.

La sentència estipula una pena privativa de llibertat de 30 dies per cada multa impagada. Els condemnats també perden la possibilitat d’obtenir subvencions o ajuts públics i del dret a gaudir dels beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant un període de tres anys.

La secretaria general de la Cambra de Comerç de Castelló de la Plana era l’únic càrrec que ocupava Carlos Fabra en l’actualitat. L’expresident de la Diputació de Castelló i antic dirigent del PP a la demarcació també va sol·licitar la baixa voluntària del partit en conèixer la sentència que el condemnava a presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa