Diari La Veu del País Valencià
Guionistes a Rus: Amb el seu talent per al sainet segur que es fa un lloc
Europa Press / València

El col·lectiu ha enviat als mitjans un article fet públic en http://guionistasvlc.wordpress.com/ i redactat per la junta directiva d’EDAV arran de les recents declaracions d’Alfonso Rus oferint-se a finançar L’Alqueria Blanca i de les informacions periodístiques que asseguren que el representant popular hauria suggerit l’eliminació del personatge de Tonet, que interpreta el president del sindicat Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), Ferran Gadea.

Els guionistes expliquen a Rus que “han tingut coneixement pels mitjans de comunicació de la seua intenció d’introduir-se en el món del guió” i afegeixen que, “com a associació que representa al 80% dels guionistes de la Comunitat”, li agradaria “donar-li la benvinguda a l’ofici i fer el possible per a ajudar-lo en esta nova aventura professional”.

“En una situació com l’actual -prossegueix la missiva-, l’audàcia és una de les millors qualitats que pot tenir ara mateix un guionista. Així i tot, en general és més pràctic formar part de l’equip de guió abans d’intentar vendre una trama. Per això, la via més freqüent és fer una prova de guió. Ara mateix sembla que L’Alqueria Blanca no està precisament buscant guionistes, però amb una proposta tan trencadora com la seua segur que els haurà cridat l’atenció”.

Alguns d’ells, prossegueixen, “són socis d’EDAV, així que ens oferim per a organitzar una trobada en la qual tinga l’ocasió d’exposar-los les seues idees amb més detall i recollir el feedback que li donen sobre aquesta qüestió. Potser es mostren reticents a suprimir un dels personatges més populars i estimats de la sèrie sense que hi haja cap motiu narratiu lògic. O, potser, argumenten que a un personatge sol cal eliminar-lo quan el seu cicle ja està clarament esgotat, quan després de diverses temporades fa falta renovar el repartiment amb nous protagonistes que substituïsquen als que fa temps que estan arruïnant la sèrie”.

En el mateix to afegeixen: “Si aquest fóra el cas i finalment no convenç a l’equip de l’Alqueria, no es desanime, segur que troba una altra producció en la qual siguen més receptius a les seues innovadores propostes. És cert que no ha elegit el millor moment per a començar en l’ofici: el tancament de RTVV, la paràlisi de la Ciutat de la Llum i la retallada en els pressupostos de l’IVAC i després CulturArts han provocat en la pràctica l’aniquilació del sector audiovisual valencià; els índexs d’atur passen gairebé al 90% i la precarietat i els impagats estan a l’ordre del dia”.

Però, “tot i tot això, i tenint en compte el talent per a gèneres tan nostres com el sainet i la paròdia que ha demostrat vosté al llarg de la seua carrera, estem convençuts que aconseguirà fer-se un lloc. I un últim consell. Tant si troba treball com si no, associe’s a EDAV. Són temps difícils i hem de lluitar tots junts pel futur de la nostra professió”, conclouen en clau satírica.

Comparteix

Icona de pantalla completa