Un artista deixa sense acabar vuit falles a poc menys d'un mes de la plantà

Jordi Fresquet ha comunicat per carta que, per raons de salut, no podrà finalitzar els monuments que tenia contractats
4 febrer 2013 01:00h
EFE / València

Un artista ha comunicat a vuit comissions de València que, per raons de salut, no podrà acabar les falles que tenia contractades, una decisió que es produeix quan falta un mes per a l'inici de les festes, segons han informat fonts de les comissions afectades.

L'artista Jordi Fresquet, que té el seu taller a la ciutat de Carcaixent, ha redactat una carta en la qual explica que no pot acabar el treball compromès a les comissions de General Barroso-Calvo Acacio, Fray J. Rodríguez-Pintor Cortina, Joaquín Navarro-Carrícola i Baja-Mesón de Morella, de la ciutat de València; Cruz, de Mislata; Les Díes i Bressol, de Carcaixent, i El Prado, de Tavernes de Valldigna.

La decisió de l'artista va ser comunicada divendres passat per l’encarregat del taller, qui va lliurar a les comissions afectades una carta en la qual els comunicava la impossibilitat d'acabar els treballs compromesos.

En declaracions a l'Agència EFE, el president de la comissió de Fray J. Rodríguez-Pintor Cortina, Alfredo Ferrando, ha indicat que l'encarregat del taller li ha comunicat que, en col·laboració amb la resta de treballadors, seguiran treballant en els 40 dies que falten fins a la plantà perquè puguen tenir, almenys, una part del monument.

Ferrando ha afegit que, a un mes de l'inici de la festa, aquest incompliment "no és un tema agradable però cal seguir avant i traure el que es puga". La falla va ser contractada per 10.000 euros i milita en la secció 5ª A.

Armando González, president de la comissió de General Barroso-Calvo Acacio, ha indicat que, de les vuit falles contractades per l'artista, hi ha algunes que estan pràcticament acabades i unes altres que a les quals li falta més de la meitat, entre elles la seua, que té un pressupost d'11.000 euros i que està inscrita en la secció 4ª A.

Ha agregat que la falla la tenen pagada a falta únicament dels dos últims terminis, encara que seguiran complint amb els compromisos econòmics perquè els treballadors del taller, que no han cobrat el mes de gener, puguen comprar material per a acabar les falles.

Una altra comissió afectada és Baja-Mesón de Morella, el president de la qual, José Tomás Pastor, ha comentat que ja van retirar fa algun temps del taller la rematada i el cos central, i només els falten alguns ninots, per la qual cosa les conseqüències per a ells són "mínimes i menys traumàtiques" que per a altres comissions.

Després d'assegurar que Jordi Fresquet és "una bona persona", José Tomás Pastor ha comentat que es tracta d'una causa major i que les circumstàncies personals "canvien d'un dia per a un altre".

El mestre major del Gremi d'Artistes Fallers, José Latorre, ha comentat que desconeixen què li ha pogut ocórrer a Jordi Fresquet i que qualsevol actuació ha de ser a partir de la intervenció de la delegació d'incidències de la Junta Central Fallera.

Els presidents de les comissions afectades de la ciutat de València es reuniren ahir amb el regidor de Festes, Francisco Lledó, amb el secretari de la Junta Central Fallera, José Luis Vaello, i amb representants de la delegació d’incidències per a estudiar les accions que es puguen plantejar davant el Gremi d'Artistes Fallers.


 
next