Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer aprova uns comptes centrats en l’ocupació i el benestar social
RedactaVeu / Pedreguer

El plenari ordinari de Pedreguer va aprovar el passat dijous, amb el vot en contra del PP (per considerar-los irreals i amb despeses, segons ells, innecessàries) els comptes per a 2014, per primera vegada després de molts anys amb romanent positiu, gràcies a la gestió econòmica que ha permès a l’Ajuntament disposar de liquiditat i pagar als proveïdors en menys d’un mes.

Segons el regidor d’Hisenda, Sergi Ferrús, totes les raons que ha adduït l’oposició per votar en contra podrien haver-se consensuat “si hagueren fet alguna tasca municipal, ja que disposaven des del 18 de novembre d’un primer esborrany, al qual no van fer ni una sola esmena”.

Els comptes de Pedreguer ascendeixen a 9.498.000 €, tant en despeses com en ingressos; després d’uns anys en què estaven obligats a quadrar els comptes amb superàvit, per arrossegar romanent negatiu, enguany s’ha pogut quadrar a 0, per haver acabat per primera vegada després d’anys amb romanent positiu. Eixos números signifiquen un augment del 33,65% respecte al 2013, però, segons ha explicat Ferrús, “eixa gran diferència es deu no a ingressos corrents, sinó a contribucions especials, quotes d’urbanització, subvencions i altres: 414.157,92 € d’una subvenció per a l’Espai Cultural, 1.410.533,89 € de quotes urbanístiques pel PAI Oquins, 131.863,77 € concessió administració aigua o 106.246,62 € d’altra subvenció per al barranc Marx…” De fet, els pressupostos municipals compleixen perfectament tant la llei d’estabilitat pressupostària com la regla de despesa, que marca que les despeses corrents no poden passar més de l’1,5% respecte a anys anteriors, i “restat el que hem comentat abans, Pedreguer acompleix amb escreix, no només això sinó també el pla d’ajust aprovat l’any passat”. Cal destacar també el fet que no hi ha ingressos previstos via préstec al igual que va ocórrer en el pressupost de 2012 i 2013.

Quant a despeses, tornen a baixar retribucions alts càrrecs en 12.076,09 €, pugen totes aquelles partides que durant 2013 s’ha comprovat que eren insuficients, i, vistes les necessitats, se n’han creat de noves.

En el mateix plenari es va aprovar una moció demanant la reobertura de RTVV, amb el vot en contra del PP, així com altra demanant que el traçat de l’anomenat tren de la costa discòrrega paral·lel a l’AP7; aquesta moció, aprovada per unanimitat, va ser aprovada també aquesta mateixa setmana a Gata, i s’espera que la ratifique l’ajuntament d’Ondara.

També es va aprovar l’Estat de comptes de 2012, així com dues dificacions de crèdit i dues ordenances per regular l’ús de la sala polivalent del polígon i l’Espai cultural, totes elles amb l’abstenció de l’oposició.

Comparteix

Icona de pantalla completa