Diari La Veu del País Valencià
Educació suprimeix 48 unitats més als centres de les comarques del nord
RedactaVeu / Castelló

La Conselleria d’Educació ha informat de l’arranjament escolar previst per al pròxim curs 2014-2015 en vespres de Nadal, a punt de tancar les escoles i sense donar temps per a al·legar l’eliminació de 48 unitats als centres de les comarques del nord, que sumen amb la resta de comarques 128 unitats menys per als centres educatius públics del País Valencià. En el cas de les del nord, concretament, se suprimiran 32 unitats d’Infantil, 14 de Primària i 2 d’Educació Especial.

La presidenta de FAPA-Castelló i la Confederació Gonzalo Anaya, Mª Dolores Tirado, ha lamentat “que la Conselleria aprofite les vacances de l’alumnat i la desarticulació, durant aquestes dates, de les organitzacions de pares i mares per publicar modificacions en l’organització escolar que afecten directament a l’educació dels nostres fills i filles”.

Així, Tirado ha apuntat que l’eliminació de més unitats suposa “massificar encara més les aules dels centres públics per al curs vinent” i ha exigit a l’administració autonòmica “ampliar el termini per a presentar al·legacions a l’arranjament escolar fins al 20 de gener i no fins al 2 de gener, abans de la finalització de les vacances de Nadal, com havia previst la Conselleria”. A més, la Federació FAPA-Castelló juntament amb la resta de federacions provincials representades per la Confederació Gonzalo Anaya denunciaran l’arranjament escolar si l’administració no convoca els Consells Escolars Municipals.

Finalment, la presidenta de FAPA ha explicat que: “el president Fabra ens felicità ahir el Nadal invitant-nos a construir l’any 2014 però, amb l’arranjament escolar 2014-2015, ens mostra que res està en la nostra mà, i que sols pretén destruir l’ensenyament públic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa