Diari La Veu del País Valencià
La GVA dóna suport a la moció d’Oriola ‘plagada’ d’imputats per corrupció
EFE / València / Alacant

Mollà ha indicat que “el fet que Lorente no siga qui encapçale aquest canvi de govern no vol dir que no participe d’un nou govern local en el qual, a més d’ella, estaran presents quatre regidors més imputats en el ‘cas Brugal'”.

La parlamentària de Compromís ha destacat que “un gest realment responsable per part del PPCV haguera sigut no permetre que el nom de l’ajuntament d’Oriola passe a estar encara més embrutat per presumptes casos de corrupció”.

“Però una vegada més, Fabra ha demostrat que la seua línia roja contra la corrupció és com la de Cospedal, discontínua i en simulat”, ha assenyalat.

“Com a conseqüència, els oriolans i oriolanes, que segueixen patint la mala gestió de Diputació i la Generalitat en la recollida dels residus, veuen com es lloa al govern local, a uns regidors que precisament estan imputats per haver-hi amanyat presumptament la contracta de les brosses”, segons Mollà.

El Consell anteposa la governabilitat d’Oriola a la presència d’imputats

Ciscar ha respost així en la roda de premsa posterior a la reunió del ple del Consell sobre si la “línia roja” sobre corrupció imposada pel president, Alberto Fabra, es veu alterada pel fet que regidors populars imputats hagen signat la moció de censura d’Oriola.

El vicepresident ha assegurat que l’anunciat ahir “no altera el discurs de Fabra” i ha recordat que el president ja va demanar que el candidat d’Oriola no estiguera imputat, encara que ha considerat que “cal posar en la balança les diferents alternatives”.

L’ideal seria que en aquest cas no haguera imputats en la corporació però hem de triar entre les situacions reals que es donen”, ha agregat Ciscar, qui s’ha preguntat “a qui es perjudica si no es fa la moció de censura”.

El portaveu del Consell ha diferenciat entre les persones que formen part d’un govern i les qui el president “té potestat de nomenar o cessar” i els càrrecs d’elecció directa dels ciutadans, “als quals no es pot canviar aquesta legislatura”. “El president, i jo com a president provincial del PP, deixem clar que en les pròximes llistes que depenguen de nosaltres no hi haurà persones imputades”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa