Diari La Veu del País Valencià
Mariscal: El PP mai ha donat suport al valencià, és per anar a presó”
Europa Press / València

Quant què canviaria si poguera fer-ho, Mariscal ha indicat: “Moltes vegades has d’engolir i fer treballs perquè has de mantenir una família o bastants famílies, no es pot ser ‘pureta’”, al que ha agregat que un “ideal” de treball és col·laborar amb “les Trobades d’Escoles en Valencià”, trobades en defensa de l’educació en valencià per a les quals ha realitzat dissenys en diverses edicions.

Així, ha assegurat que “treballar per a Escoles en Valencià és ideal perquè darrere hi ha unes finalitats moralment meravelloses i estàs ajudant a alguna cosa que és una injustícia social i política bestial”.

Al seu judici, “és d’una falta de sensibilitat i és per a ficar-los a la presó a tots els del PP de la Generalitat, que mai han donat el seu suport a les escoles en valencià, sinó que han posat traves”, alguna cosa que considera “al·lucinant”.

Quant a les seues obres, ha explicat que “sempre” veu els defectes de tots els seus treballs, encara que també està “encantat”, i ha destacat el de l’America’s Cup com un dels quals el fan sentir-se “més content”.

A preguntes dels periodistes, s’ha declarat “enamorat” d’antics models automobilístics, a diferència de les versions actuals. “Fins els cotxes són una merda, val que tenim un govern que és un desastre, però fins els cotxes, encara que estan molt bé perquè reflecteixen la nostra societat, com la ’prima de Rajoy’”, ha agregat.

Com a consell als qui comencen a aventurar-se en el món del disseny, ha recomanat “curiositat”. “Ser molt curiós i que li agrade, que senta que li estan pagant per divertir-se i si no, que ho deixe, per més que hages de plorar i es patisca”, ha sentenciat

Del seu nou treball ‘Colors’, ha destacat que aborda “la història dels colors, com els punts, les ratlles, els signes o les tipografies, les eines que s’utilitzen per a comunicar telegràficament”.

“Comence a donar-li voltes sobre d’on vénen els colors, d’on ixen”, ha relatat Mariscal, qui agrega que “és una història molt surrealista que, de vegades, dóna molta vergonya dir què fa un senyor major fent el pallasso davant d’aquestes dones burgeses”.

Javier Mariscal “Colors”

Comparteix

Icona de pantalla completa