Homenatge al poeta Josep Maria Ribelles

31 març 2017 01:00h
Manel Alonso

Puçol commemora els vint anys de la desaparició del poeta Josep Maria Ribelles

Durant aquesta primavera s’ha complit el vinté aniversari de la mort del poeta puçolenc Josep Maria Ribelles Llobat. Diverses associacions de la localitat, així com l’ajuntament, tenen previst commemorar-ho amb tot un seguit d’activitats.

Dissabte 1 d’abril, a les 18 hores i al parc Ribelles, l’Associació Cultural Ràdio Puçol i la Plataforma Republicana 14 d’Abril retran un homenatge al poeta de Penumbra del cuerpo que ilumina i La mort als llavis, amb un recital de poemes mitjançant el qual es farà un recorregut per bona part de la seua obra.

En aquest acte, presentat per Manel Alonso, es té previst que participen, entre altres, el blogger Salvador Artacho, el poeta Antonio Moreno Herrera i el grup musical Mas que vintage. L’homenatge a Ribelles donarà el tret d’eixida a la IV Setmana Cultural Republicana de Puçol que durant tot el mes d’abril oferirà un seguit d’activitats cíviques i culturals al voltant de l’aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola.
 Josep Maria Ribelles

Per la seua banda, l’Ajuntament de Puçol, a través de la Regidoria de Cultura, presentarà el dia 7 d’abril Obra completa VII, que ha editat Editorial Neopàtria d’Alzira. Tot seguit es té previst presentar les obres guardonades l’any passat en el Premi de Narrativa Vila de Puçol i en el Premi de Poesia Josep Maria Ribelles, El torb sobre la mar, de Jeroni Muñoz Soler, i Les hores ermes, de Vicent Torres i Aguado, editades per Onada edicions de Benicarló. Tancarà l’acte l’actuació musical de Mireia Vives i Borja Penalba.

El nou volum de textos de Ribelles recull dos llibres de proses escrits entre els anys 1967 i 1977, La lira del silencio i Libro de Bea. En Obra completa VII s’arrepleguen uns textos plens de sensualitat, la qual de vegades es transforma en erotisme, en un cant a la vida i a l’amor, segons Manel Alonso, autor del pròleg: «Es tracta de dos llibres en els quals se’ns apareix un Ribelles observador, detallista, intens i més arrelat que mai al seu entorn vital. Mai anomena el seu poble, però els que hem compartit espai i temps amb el poeta el reconeixem des de la primera frase, encara que aquest amb els anys haja canviat».

Informa: Manel Alonso


 
next