Diari La Veu del País Valencià
Els universitaris podran fraccionar el pagament de matrícula a partir de gener
EFE / València

Els alumnes de les universitats públiques del País Valencià podran pagar la matrícula de la universitat de forma fraccionada mes a mes per primera vegada a partir del mes de gener, segons un comunicat de la Generalitat.

Es tracta d’una de les mesures incloses en la Llei de Mesures Fiscals aprovada per Les Corts i que ofereix la possibilitat a les universitats de fraccionar el pagament de la matrícula dels seus estudiants durant els mateixos mesos que dure el curs.

El País Valencià és l’autonomia que més diners destina a beques universitàries i que enguany ha concedit per primera vegada, a més de les beques complementàries del Ministeri, ajudes per causes sobrevingudes i per a premiar l’excel·lència acadèmica, segons les fonts.

D’aquesta manera, per al curs 2012-13 la Conselleria d’Educació ha destinat un total de 16,9 milions d’euros per a beques universitàries, és a dir, vuit vegades més que en el curs anterior.

Totes aquestes beques han permès beneficiar a vora 40.000 universitaris que han quedat exempts de pagar taxes, és a dir a un de cada tres universitaris.

La Generalitat destina a les seues universitats públiques més de 800 milions d’euros i inverteix en cada alumne universitari 7.500 euros cada any per a sufragar els costos de la seua educació superior.

En aquest sentit, els estudiants universitaris tindran l’opció de sufragar la seua matrícula en abonaments fraccionats des del mes de gener i fins que finalitze el curs, segons les mateixes fonts.

Fins al moment, la Llei contemplava fragmentar el pagament tan sols en dos terminis, un per cada quadrimestre lectiu.

En aquest sentit, s’ha arribat a un consens amb les universitats per a ajudar a l’alumnat a assumir la despesa dels seus estudis i per a facilitar-li el pagament de la matrícula.

Comparteix

Icona de pantalla completa