Diari La Veu del País Valencià
El Consorci de Museus ofereix 15 propostes expositives en Nadal
EFE / València

El consorci de Museus valencians ofereix un ampli programa expositiu per a aquestes festes nadalenques, amb 15 propostes expositives en huit museus de València, Castelló i Alacant.

La Cobla en temps de Sorolla, l’art contemporani consagrat i emergent i l’arquitectura industrial centren la programació del Centre del Carmen fins a mitjan gener, segons un comunicat de Generalitat, que afegeix que 9 exposicions s’exhibeixen en el centre cultural, seu del Consorci de Museus.

‘Pisa Morena. Copla, cuplé y baile en época de Sorolla’ és l’última proposta del Consorci de Museus a través de la seua Institució Joaquín Sorolla de Recerca i Estudis, que podrà veure’s fins al 6 de gener.

Composta per obres de Manuel Benedito i Mariano Benlliure a més de Joaquín Sorolla, la mostra forma part de la commemoració del 150 aniversari del naixement de l’insigne pintor valencià.

La sala Dormitori del Centre del Carmen mostra els espais vitals captats per ‘Martí Quinto. 1978 – 2013’. A través de més de 50 peces entre olis, dibuixos i collage el Consorci de Museus repassa la trajectòria d’un dels renovadors de la pintura en els anys 70, fins al 12 de gener.

L’exposició ‘Martí Quinto. 1978 – 2013’

Una altra de les propostes més consolidades dins de l’àmbit contemporani que acull aquest centre cultural són els últims treballs de Calo Carratalá. Els seus quadres de paisatges de Noruega, alguns de més de 6 metres d’altura inauguren el cicle de grans formats del Consorci de Museus a la Sala Ferreres.

Per la seua banda, l’artista Juan Torre proposa la sèrie ‘Imatges per a tocar’ en la mostra de la Fundació ONCE que es va inaugurar en el marc del Festival 10 Sentits.

Un altre dels festivals, les propostes artístiques dels quals, es perllonguen fins a gener és el ‘Festival Incubar-te’. Desenvolupat en diverses seus de València, el Centre del Carmen així com la Sala La Gallera acullen l’obra de prop de 50 artistes contemporanis.

La Sala Contraforts del Centre del Carmen mostra l’exposició commemorativa del 50 Aniversari dels Xicotets ‘Cantores’ de València.

Tanca l’any el treball innovador del fotògraf Antonio Alcaraz. Fins a febrer de 2014 la seua exposició ‘Espais Industrials’ remitent a un passat recent de l’arquitectura industrial valenciana des d’una mirada contemporània.

El Monestir de Santa María de la Valldigna, per la seua banda, exhibeix ‘Escultura sobre paper. Esbossos d’imatgeria valenciana’ una mostra amb dibuixos inèdits d’algunes de les advocacions i iconografies més populars en terres valencianes, provinents de l’Arxiu Diocesà de València.

La mostra ‘Escultura sobre paper. Esbossos d’imatgeria valenciana’

Pel que fa al Circuit Provincial del Consorci de Museus, l’exposició ‘Expressions del Patrimoni. Fotografies’ recala en aquests moments en la ciutat d’Alzira fins a gener.

En les comarques del nord, el Museu de Belles Arts manté obertes dues mostres del Consorci de Museus. Una d’aquestes és ‘Línies Mestres. Dibuixos del Museu de Belles arts de València’, amb obres de Berruguete, Joan de Joanes, Francisco, Juan Ribalta o Goya.

També se celebra l’exposició d’una selecció d’escultures de Mariano Benlliure pertanyents principalment al Museu de Crevillent per a commemorar el 150 aniversari del naixement de Mariano Benlliure.

A Alacant el Consorci de Museus ofereix tres exposicions com a proposta cultural per a aquest Nadal. En el Museu de Belles arts d’Alacant es mostra una selecció de 51 obres de 40 ‘Pintores de Entresiglos‘ de la col·lecció del Museu de Belles arts de València.

En el Museu de Belles arts d’Alacant, ‘Pintores de Entresiglos’

La Llotja del Peix exhibeix 50 obres de 26 artistes consagrats valencians que han utilitzat en la seua obra la ‘Imatge Fantàstica‘. Des de José Benlliure o Segrelles, la mostra ofereix un repàs des de començaments del segle XX fins als nostres dies.

Finalment, el Centre Cultural Las Cigarreras mostra fins al 12 de gener la primera de les exposicions del Projecte 3 CMCV de suport a l’art emergent: ‘Blancanieves compleix 75 anys’, que tanca ací la seua itinerància pel País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa