Educació desvia 50,2 milions cap a l’educació privada a les comarques del Nord

Marina Albiol (EUPV) lamenta que la Conselleria suprimirà 18 unitats escolars més a les comarques del Nord amb la pèrdua conseqüent de professorat qualificat
23 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló

La diputada Marina Albiol considera aquestes polítiques educatives de retallades un clar transvasament de recursos de l’educació pública a l’educació privada. “les dades no menteixen, aquest any la Conselleria d’Educació es gastarà 50,2 milions d’euros en concerts amb centres privats de les nostres comarques, una xifra molt important, que es necessita desesperadament en el sistema educatiu públic”.

La representant d’esquerres recorda que les comarques de Castelló han perdut 240 professors del sistema públic per les retallades de la Conselleria d’Educació, “aquesta reducció de places amb la massificació de les aules provocarà que la qualitat de l’educació pública disminuïsca sensiblement”.

La parlamentària recorda que encara es troben en barracons milers de xiquets i xiquetes, “aquests 4700 estudiants són el grans oblidats pel Consell, condemnats en molts casos a estudiar durant tota la seua escolarització obligatòria en condicions absolutament lamentables per la incomprensió i la desídia de les autoritats educatives del Partit Popular”.

Albiol afirma que aquest govern “viu d’esquenes a la realitat, sense cap diàleg constructiu amb el món educatiu i està deixant ben clar que vol acabar amb una educació pública de qualitat a les nostres comarques. Demanem al nostre govern que rectifique, s’assente amb els sindicats i la FAPA i negocie”.

La representant d’esquerres exigeix a la Conselleria d’Educació que deixe d’atacar l’educació pública, i comence a prioritzar la despesa tenint en compte les veritables necessitats de la gent, “els diners públics han d’anar a l’educació pública i mai ser desviats cap a la privada via concerts com està fent la Conselleria d’Educació des de fa anys”.


 
 
next