Diari La Veu del País Valencià
Els guals de Sant Vicent tindran un nou distintiu
L’Ajuntament de Sant Vicent ha creat un distintiu amb el qual es mostrarà que els guals del municipi estan al corrent en el pagament de la taxa anual. Una iniciativa d’Urbanisme, que es va a engegar de manera immediata. En l’actualitat a Sant Vicent hi ha 2.750 guals permanents, als quals cal sumar 60 de persones amb diversitat funcional.

La regidora d’Urbanisme, Mariló Jordá, explica que “quan arribem a l’ajuntament vam veure que al voltant d’un 10% dels guals no pagava les taxes, per la qual cosa es van donar de baixa i es van retirar les plaques”. Una vegada regularitzada aquesta situació, s’ha creat un adhesiu que, de manera obligatòria, es pegarà en la part inferior d’ambdues plaques. “Així se sabrà els que estan al dia del pagament i els que no”, assenyala *Mariló Jordá.

El distintiu, que és doble – un per a cada placa-, es lliurarà als propietaris una vegada hagen abonat la taxa. Respecte del pagament, hi ha novetats. El regidor Alberto Bevià va dir que es modifica el període de pagament voluntari, que es realitza a través de SUMA. L’any passat va anar a l’octubre, però enguany 2016 s’avança a març (del 14 de març al 3 de juny, tots dos inclusivament). El segon període voluntari serà des de finals de juliol fins al 3 d’octubre.

“Una vegada abonat el rebut”, explica Alberto Bevià, “podran passar a arreplegar el distintiu que ho acredita, que haurà de ser col·locat en les plaques del gual, a l’efecte de control i compliment de la normativa vigent”. Els adhesius es lliuraran en la Regidoria d’Urbanisme, de 9 a 14 hores.

Com a est és el primer any que s’engega aquest sistema, el regidor ha ressalte que els distintius “duraran el període complet fins al pròxim pagament, més un temps prudencial per si es produeixen demores no arriben a suposar la baixa definitiva”.

Els distintius

A Sant Vicent hi ha una certa sensació de que alguns veïns no paguen la taxa pel gual. A més de l’actualització feta en els últims mesos per la Policia Local, amb el nou distintiu, no cabrà el menor dubte que han pagat. “És una manera de *visibilizar que el pagament està actualitzat, va assenyalar Alberto Bevià. El regidor va recordar que el 30 de setembre es va aprovar una moció conjunta per a modificar l’ordenança reguladora *dde els aparcament i guals així com l’ordenança reguladora de la taxa per entrada de vehicles, “amb la finalitat d’establir un major control sobre la validesa d’aquestes reserves i les seues corresponents plaques”.

En garaigs privats, la tarifa del gual més econòmica és de 57,49 euros (d’un a cinc vehicles) i la més cara, de 308 euros (més de 30 vehicles). El preu del gual per a persones amb diversitat funcional és de 14,88 euros.el *ayuntmaietno de Sant Vicent recapta per aquest concepte 195.000 euros a l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa