Diari La Veu del País Valencià
Aposta per un Sant Vicent accessible i sense obstacles
L’alcalde Jesús Villar i la regidor d’Urbanisme, Mariló Jordá, han assistit aquest matí a una exposició fotogràfica, “Una ciutat per a tots”, organitzada pel col·lectiu Alacant Accessible en la Universitat d’Alacant. La mostra, que pot ser visitada fins al 31 de març en l’Aulari II, consta de cinc panells que exhibeixen un centenar d’imatges. Les fotografies mostren obstacles urbans en forma de vorades, escales o vies del tren que permeten l’autonomia de persones amb mobilitat reduïda. També es poden veure casos de bones pràctiques en aquesta matèria.

Jesús Villar i Mariló Jordá han realitzat una visita guiada per la presidenta del col·lectiu, Plans Rodríguez, i el coordinador de projectes, Julio Luján. Jordá ha valorat positivament l’exposició per a sensibilitzar als espectadors sobre les necessitats de mobilitat de les persones amb discapacitat. Igualment, ha subratllat l’obligació que tenen els ajuntaments de respectar la normativa autonòmica sobre accessibilitat en edificis públics. També d’incloure en les seues inversions l’adaptació de les vies urbanes als vianants i, concretament, a les persones amb mobilitat reduïda, “sobretot en llocs com a col·legis, centres de salut, hospitals, centres sanitaris, mercats, etc”.

L’alcalde Jesús Villar ha destacat “la importància de tenir ciutats accessibles pensant no solament en les persones amb mobilitat reduïda sinó també en les persones majors que cada vegada són més nombroses o també en pares i mares amb xiquets xicotets que es desplacen amb carrets. ”

Villar, ha volgut agrair la gran labor que realitzen associacions com Alacant Accessible que “ens serveix a les administracions per a recordar-nos les dificultats que tenen moltes persones per a aconseguir un dia a dia normalitzat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa