Diari La Veu del País Valencià
Sant Vicent del Raspeig celebra els actes centrals de Festes
Les festes van començar el dia 29 amb força amb la inauguració de l’enllumenat especial, l’ambaixada infantil, el Concert d’Avís de Festa i la Nit d’*Albaes. La Reina de les Festes i la de la Primavera, van ser les encarregades d’accionar el botó que va encendre les llums. Van estar acompanyades de les seues respectives Corts d’Honor, l’alcalde Jesús Villar, l’edil de Festes, Asunción París, i el regidor de Cultura, Ramon Leyda. Posteriorment, les representants de les Festes van ser les protagonistes de la Nit d’Albaes, amb les quals va finalitzar la primera jornada.

Anit es va celebrar l’entraeta cristiana. A les 21:30 desfilaren per l’avinguda de la Llibertat, carrer Salamanca, Pintor Picasso, Ampla de Castelar, per a finalitzar en l’avinguda de la Llibertat. Hui, a les 10:30 hores, tindrà lloc el descens de la imatge de Sant Vicent Ferrer en la parròquia del mateix nom. Es tracta d’un acte que cada vegada compta amb més seguidors.

Mentre, la ciutat es prepara per als actes centrals d’aquest cap de setmana. En Ampla de Castelar, a l’altura de l’encreuament amb l’avinguda de la Llibertat, s’està instal·lant la tribuna d’autoritats que presidirà les entrades festeres del dissabte i diumenge, així com, la processó del dilluns.

El castell, després de la celebració de l’ambaixada infantil i el Concert d’Avís de Festa, està sent decorat per a l’ambaixada mora del dissabte, i la cristiana del dimarts. Actualment s’estan adequant les banderoles per a un major gaudi de les escenes que es produïsquen sobre el castell. També s’està instal·lant la tarima que ha d’acollir la graderia on se situaran els espectadors. Igualment, s’està barrant el perímetre del castell amb finalitats ornamentals i per a realç de l’espectacle.

Tancament de carrers
Les comparses comencen aquesta vesprada a muntar les carpes on celebraran les festes fins al dimarts 5 d’abril. A més, per a facilitar la instal·lació es tallaran els carrers al tràfic. Aquesta operació s’està realitzant de manera escalonada fins al divendres 1 d’abril.

Igualment romandran tancades al tràfic els carrers per les quals transcórreguen les entrades del dissabte i diumenge, les desfilades de l’Ofrena de Flores i de la Processó, i les Ambaixades.

Comparteix

Icona de pantalla completa