Diari La Veu del País Valencià
La processó de Sant Vicent s’ajorna al dissabte dia 9 per la pluja
La pluja persistent que ha caigut a Sant Vicent del Raspeig durant tota la vesprada és la causa de l’ajornament de la processó al Sant Patró prevista per a avui dilluns a les 19 hores. L’alcalde Jesús Villar; el president de la Comissió Municipal de Festes, Saúl Ríos, responsables eclesiàstics i altres autoritats s’han reunit abans de l’hora fixada perquè isquera en processó Sant Vicent Ferrer i han pres la decisió d’ajornar-la al dissabte 9 d’abril a les 19 hores.

L’alcalde Jesús Villar ha explicat que s’ha decidit per l’opció de traslladar la processó al pròxim dissabte després de valorar que podria existir el risc que la imatge del Patró, i la carrossa que ho transporta, es deterioraren per la pluja. També han tingut molt en compte que la previsió meteorològica apuntava que durant el transcurs de l’acte podria ploure amb més força.

En el seu lloc, a les 19:30 hores, s’ha celebrat un xicotet ofici al sant i s’han cantat els Gojos, un cant tradicional en el qual es glossen alguns dels miracles i dels episodis de la vida del sant dominic. Durant l’ofici religiós efectuat a l’interior de l’església parroquial ha estat en la carrossa, Alberto Camarasa Fernández, de 10 anys i que va ser triat per sorteig el passat mes de març per a representar el Xiquet Sant Vicent.

Amb aquest ofici s’han donat per tancats els actes en honor al patró el dia de la seua festivitat, 4 d’abril. Al matí es va realitzar l’Ofrena de Flores i dues misses, una en valencià i l’oficial.

Diversos dels feligresos més veterans presents aquesta vesprada en l’església han recordat que fa uns anys la processó va haver de tornar precipitament a l’església ja que va començar a ploure molt forta quan es trobaven a l’altura del carrer Alacant. Així mateix recorden processionar al sant tapat amb un plàstic per a protegir-ho de la pluja. La inestabilitat del mes d’abril, plujós per excel·lència, també ha afectat en el passat actes de les Festes Patronals i de Moros i Cristians, que en ocasions van ser ajornats o suspesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa