Diari La Veu del País Valencià
15 comparses de Moros i Cristians participaren en la Xaranga festera de Sant Vicent
15 comparses de Moros i Cristians van participar ahir en la Xaranga festera. Han desfilat al voltant de 550 persones, vestides amb els més variats disfresses. Grups de zombies, de borsa d’infusió, de la pel·lícula dels 101 dálmatas, de poal de Rubick, de la pel·lícula de Grease, de parxís… Una gran varietat d’abillaments que vestien tant majors com a xiquets.

Disfressades de manyaga anaven la Reina de les Festes, Patricia Ferri, i les seues Dames d’Honor, Elena Gomis, Judith Ferrando, Laura Ferrando i Marina Lozano i la Reina de la Primavera, Jimena Monllor i les seues Dames d’Honor Paloma Pastor, Ainhoa Miró, Carmen Ibáñez i María Punzano. La seua carrossa va tancar aquesta desfilada, en el qual no va faltar el llançament de confeti i de caramels.

Encara que al principi de la Xaranga estava plovisquejant, no ha arribat a ploure durant el recorregut, que es va iniciar en el carrer Alacant, ha discorregut per l’avinguda Ampla de Castelar i avinguda de la Llibertat, per a desembocar en la plaça del Castillo. L’absència de pluja va fer que la desfilada s’animara i acudira a presenciar-ho bastant públic. L’itinerari de la Xaranga estava ambientat amb música disc.

Programa d’actes
Aquesta vesprada continua la festa amb les Gaubances Populars, en la plaça d’Espanya, en els quals els xiquets participaran en un concurs de dibuix i redacció. Els treballs dels guanyadors es publicaran en el llibre de festes de l’any que ve. A les 19:30 hores tindrà lloc el Ball del Fanal infantil, també en el mateix escenari.

El dijous 7, la plaça d’Espanya es convertirà en punt de trobada, a les 8 hores, dels participants en el Romiatge a la Santa Faç. Es repartiran les tradicionals canyes amb romaní, rollets d’anís i mistela. A les 18 hores, tindrà lloc el Concurs de Disfresses Infantil.

El divendres 8, a les 18 hores hi haurà noves Gaubances Populars, amb un parxís gegant i jocs tradicionals com les olles o la cucanya. A les 21 hores, en el cinema l’Esperança, es cantarà la sarsuela “El Barberillo de Lavapiés”.

La jornada del dissabte 9 començarà, a les 10:45 hores, amb un cercaviles amb les Reines de les Festes i la de la Primavera, acompanyades de les seues Corts d’Honor. Animats per cabuts i la música de les dolçaines i tabalets visitaran als residents del Cottolengo.

A les 11:30 hores tindrà lloc un contacontes en la plaça d’Espanya. Més tard, a les 12:30 hores, actuarà el Mag Álvaro.

També el dissabte, la processó en honor al Patró Sant Vicent del Raspeig donarà començament a les 19 hores. Eixirà de l’Església Sant Vicent Ferrer i transitarà pels carrers més cèntrics del municipi. La pluja que va caure el dilluns passat, festivitat del sant dominic, va obligar a traslladar la processó al dissabte. Per aquest motiu, també s’ha ajornat els campionats de xinxó femení, cau masculí, parxís adult i posterior lliurament de premis al diumenge dia 10, a les 17.30 hores.

A les 21:30 hores començarà el Correfoc, en l’avinguda de la Llibertat, en els trams compresos entre la plaça d’Espanya i la plaça de la Santa Faç. Finalment, el programa d’actes d’aquest dia conclourà a les 22 hores amb una actuació musical en la plaça d’Espanya.

El diumenge 10 d’abril, a més, dels jocs de taula, tindrà com a actes més significatius la representació, en l’avinguda de la Llibertat, dels Miracles de Sant Vicent. Enguany, els alumnes de 6º curs del col·legi Bec de l’Àguila interpretaran el miracle “Desenllaç del compromís de Casp”. Després, en el mateix lloc, els assistents presenciaran una mascletà infantil, que encenderà la Reina de la Primavera.

El programa de festes acabarà amb el Ball del Fanal en la plaça d’Espanya, que començarà a les 22 hores. A les 24 hores, la Reina de les Festes i la de la Primavera, encendran la metxa que done lloc al bombardeig final de festes.

Comparteix

Icona de pantalla completa