Diari La Veu del País Valencià
20 alumnes de l’Institut Canastell inicien les pràctiques a Sant Vicent del Raspeig
20 alumnes amb diversitat funcional de l’Institut Canastell, del Programa de Qualificació Bàsica en Neteja, Jardineria i Manteniment, comencen les seues pràctiques formatives en diferents dependències de l’Ajuntament de Sant Vicent. Avui s’han incorporat deu alumnes que realitzaran labors de neteja en l’edifici de l’ajuntament, en el Centre Social i en sis col·legis públics. Entre demà dimarts i el dimecres s’incorporaran els altres deu i efectuaran tasques de jardineria, neteja d’exteriors i manteniment.
Aquest matí els han donat la benvinguda l’alcalde Jesús Villar, l’edil d’Educació, Begoña Monllor, i la regidora de Parcs i Jardins, Nuria Pascual. L’edil d’Educació, Begoña Monllor, ha explicat que els estudiants a la seua arribada “estaven molt contents i motivats”. L’experiència “està sent molt positiva després que s’han llevat els nervis de l’inici”, ha assegurat l’edil.
Monllor ha manifestat que aquesta és una oportunitat perquè els alumnes amb diversitat funcional puguen tenir una experiència laboral enriquidora. També ha dit que en l’Institut Canastell se’ls ha format per a realitzar les labors habituals de, per exemple, una persona encarregada del manteniment d’una urbanització. A més, segons l’edil, amb aquesta experiència poden enfrontar-se a la realitat d’una empresa com mantenir una disciplina horària i aprendre a relacionar-se amb companys de treball i superiors.
Dels alumnes que han arribat aquest matí, dos realitzen les seues pràctiques formatives en l’ajuntament, altres dos en el Centre Social i sis en sengles col·legis: Santa Isabel, Jaime I, La Almazara, Juan Ramón Jiménez, Victoria Kent i Miguel Hernández.
Dels estudiants que s’incorporen demà quatre aniran destinats a realitzar labors de jardineria. Dos d’ells completaran la seua formació en el parc El Torrent i altres dos en el President Adolfo Suárez. També està prevista l’arribada de dos alumnes al departament de Manteniment de l’ajuntament en el qual faran labors de lampisteria i electricitat, així com, labors de neteja d’instal·lacions.
El dimecres arribaran quatre estudiants de neteja d’exteriors que s’encarregaran de la neteja viària en carrers pròxims a l’Institut Canastell.
Els estudiants realitzen aquestes pràctiques dins de l’assignatura Formació en Centres de Treball (FCT). Està previst que la formació es duga a terme per espai de 120 hores, unes sis setmanes. A més, exerciren la seua labor en jornades de matí o vesprada. L’objectiu és la integració d’aquests estudiants en el món laboral a través de pràctiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa