Diari La Veu del País Valencià
Sant Vicent il·luminarà el Jardí Vertical en suport al 5P
L’Ajuntament de Sant Vicent se sumeix a la iniciativa “Ciutats i pobles de 5P”, una iniciativa de la Fundació Síndrome 5P- que consisteix a adornar de taronja i morat (els colors d’aquesta síndrome) llocs de les ciutats. Avui dijous a la nit, Sant Vicent il·luminarà el Jardí Vertical amb aquests dos colors. Per a açò, posarà un filtre davant dels focus.
A més d’aquesta acció, hui dijous a les 13 hores, l’alcalde Jesús Villar, el regidor de Benestar Social, David Navarro, i altres membres de la corporació municipal oferiran una recepció oficial a la Fundació Síndrome 5P- de Sant Vicent. El regidor David Navarro ha explicat que amb aquestes accions es vol donar visibilitat als afectats per aquesta aquesta malaltia i a les seues famílies. Aquesta malaltia, catalogada com a rara, també és coneguda com “maullit de gat”. Deu el seu nom a la pèrdua de material genètic del braç curt en el cromosoma del parell 5, que afecta a un de cada 50.000 xiquets nascuts, uns 700 a Espanya.
Les persones que pateixen la Síndrome 5P- presenten una sèrie de característiques físiques, cognitives i de conducta comunes, encara que amb una expressió, en el seu grau i la seua forma, molt variable.

Comparteix

Icona de pantalla completa