Diari La Veu del País Valencià
Sant Vicent inaugura el Museu del Ferrocarril
El Museu del Ferrocarril que acollirà l’edifici de l’antic consistori va prenent forma de cara a la seua inauguració, prevista per al dimecres 18 de maig, a les 18 hores. El regidor de Cultura, Ramon Leyda, ressalta que “s’ha triat aquesta data perquè és el Dia Internacional del Museu”. Mentrestant, s’estan ultimant els detalls per a aconseguir una exposició amena per al visitant que li mostre com era la vida en l’antiga estació de Sant Vicent, ha declarat Leyda.
El regidor Ramon Leyda ha visitat aquest matí aquesta exposició permanent juntament amb el president de la Fundació Creatia, José Ángel Gran, encarregada de la disposició i ordre dels fons museístics.
El museu acull prop de 200 peces de diversa antiguitat. Es podran veure des de gorres i xiulets de finals del segle XIX, els objectes més antics, fins a les pissarres on es mostraven els horaris d’eixida i arribada dels trens, els més moderns, que es van utilitzar en els anys 80 del segle XX, dècada en la qual va deixar de tenir activitat l’estació. En definitiva, s’exposaran articles, documents, eines i mobiliari que arrepleguen un segle d’història.
L’accés al museu serà pel carrer Salamanca. Els visitants podran admirar les peces, que s’han distribuït en dues plantes de l’ajuntament antic. En la primera, ha explicat l’edil, es recrearà la sala d’espera de l’antiga estació, “es podrà veure la taquilla, el cartell amb els horaris d’eixida i arribada de trens, bitllets i mapes”. Un altre grup d’objectes són aquells que equipaven l’oficina del responsable de l’estació: una caixa forta, una vitrina de cristall, una taula d’escriptori i la butaca del despatx. L’exposició també mostrarà utensilis de l’habitatge del cap d’estació, que estava situada en l’edifici, tals com la vaixella, armaris, tovalloles i joguets.
En la mateixa planta, ha indicat Leyda, podran ser admirats aquells estris relacionats amb l’activitat econòmica de l’estació: productes per al comerç com a puntes i mitjanes, bàscules, carros i documentació diversa com a factures i albarans. L’exposició en aquest pis es completa amb un panell que conté fotografies i documents que parlen de la història i l’evolució econòmica de Sant Vicent.
En la planta baixa, ha explicat el regidor de Cultura, es localitzen els elements més grans i pesats. Estan agrupats segons la seua utilitat com la de senyalitzar, per a realitzar obres o reparar les vies (pales, claus i azadas) i dedicats a la comunicació com a telèfons i xiulets.

Comparteix

Icona de pantalla completa