Diari La Veu del País Valencià
Sant Vicent del Raspeig – ‘Marathon Des Sables’ en ajut als TDAH
Amb 256 quilòmetres de recorregut i 6 dies de carrera, la Marthon Dónes Sabres, que se celebrarà del 7 al 17 d’abril de 2017, en el sud del Sahara marroquí, és una de les ultra-carreres de resistència de les més dures del món. Es tracta d’una carrera d’autosuficiència alimentària on cada participant carrega amb el seu equipatge que inclou també el menjar.

Quatre corredors locals formen l’únic equip espanyol que s’enfrontarà a aquest repte esportiu i personal, i ho faran amb l’objectiu de visibilizar transtorns com el TDAH, l’autisme i el asperger, i recaptar fons que ajuden a les famílies dels xiquets afectats, a través de l’Associació TDAH de Sant Vicent.

“Hem volgut fer alguna cosa gran, amb esportistes de primer nivell, un repte que ens donara visibilitat”, ha explicat Toni García, un dels corredors, a l’alcalde de Sant Vicent, Jesús Villar i al regidor d’Esports, José Luis Lorenzo, en una recepció que ha tingut lloc per a mostrar el suport institucional a aquest repte. “Poden comptar amb el suport de l’Ajuntament de Sant Vicent. Té un gran mèrit esportiu enfrontar-se a un repte tan extrem com a est i un gran mèrit humà fer-ho a més per una causa solidària”, ha manifestat Villar.

L’objectiu no és solament superar el repte sinó “guanyar Sabres per equips”, així ho ha explicat Miguel Ángel Cayuelas, un altre dels corredors i coach esportiu, “volem transmetre els valors de superació de l’esport. Si et fixes una meta i dónes els passos adequats, si treballes en açò, al final ho aconsegueixes.”

Aquest grup d’esportistes socialment compromesos es preparen física i mentalment per a la marató que se celebra des de l’any 1985.

L’equip ofereix a més xarrades motivacionals per a escolars amb la finalitat de transmetre els valors de l’esport i la superació als xiquets. En aquest sentit ja està programada la primera d’elles que impartiran en el Patronat Municipal d’Esports de Sant Vicent, el pròxim 16 de juny. “Aquests esportistes són tot un exemple per als joves”, ha explicat el regidor d’Esports, José Luis Lorenzo, “i des del Patronat creiem que treballar l’esport no ha de cenyir-se solament a una labor purament física, sinó també als valors, la companyonia i l’esperit esportiu que comporta.”

Comparteix

Icona de pantalla completa