Diari La Veu del País Valencià
‘Per un ús compartit dels nostres parcs’, Nuria Pascual
Per un ús compartit dels nostres parcs

Davant les notícies aparegudes en aquests últims dies, volia explicar-vos personalment que és el que ha succeït.

En cap cas s’està actuant en contra de les Fogueres, com es demostra amb les reunions que manté la Regidoria de Parcs i Jardins amb totes les fogueres i barraques, així com amb la Federació, per dialogar i arribar a consensos basats en el sentit comú i en l’equilibri entre el gaudi de les festes per tots i totes i la bona utilització dels espais públics, com així s’ha demostrat en la gran majoria dels casos en totes les fogueres i barraques. De fet, la porta del meu despatx sempre ha estat oberta per atendre les seues peticions. I va per davant, per descomptat, el meu reconeixement a la Federació de Fogueres per l’organització de l’esdeveniment i l’emotivitat de l’acte, així com la meua enhorabona a totes les aspirants a Bellees del Foc i a les triades, malgrat la meua absència en l’acte per motius personals.

En cap moment, les meues declaracions han sigut una crítica política cap a la companya Asunción París com a membre del PSOE com s’ha tractat de fer veure a l’opinió pública. Simplement, es tractava d’explicar, davant les preguntes i crítiques dels veïns i veïnes, sobretot famílies, que aquell diumenge van passejar i van voler gaudir del parc, què era el que havia succeït i fer una crítica constructiva i en positiu cap a uns fets que no hauríem de permetre i als quals, “entre tots i totes, hem de cercar una solució perquè no tornen a succeir”.

Simplement, tractant de realitzar tan bé com siga possible la gestió dels espais públics, es planteja en el si de l’equip de govern coordinar la utilització i gestió de parcs i zones enjardinades i es redacta un document amb totes les normes que ja existeixen en l’ordenança detallant qui són els departaments responsables en cada cas. Aquest document s’envia a Alcaldia l’11 de maig i, des d’allí, es remet a totes les regidories de l’Ajuntament el 26 de maig. En aquesta instrucció s’inclou: “els organitzadors de l’activitat han de ser responsables de la neteja posterior de l’espai utilitzat al final de l’acte”.

En anys anteriors, en aquest esdeveniment en particular, no s’ha realitzat neteja extraordinària i s’ha encarregat l’empresa que gestiona el contracte de manteniment de parcs i jardins de realitzar una neteja el primer dia hàbil (és a dir, el dilluns al matí) següent a l’esdeveniment. De fet, enguany l’empresa també ha hagut de realitzar-se aquesta neteja el dilluns. He recordat en diferents ocasions, a tots els regidors i regidores de l’equip de govern, que l’empresa realitza neteges ordinàries de dilluns a dissabte. En el cas del parc el Torrent, es realitza així també, de dilluns a dissabte.

Fa mesos que es va començar a redactar la instrucció per evitar que no es quede, tot un dia, qualsevol parc o zona enjardinada sense netejar després de qualsevol esdeveniment del cap de setmana (com succeïa anteriorment). Per açò, des de la Regidoria de Parcs i Jardins es remeten per escrit, a totes les sol·licituds, les mateixes condicions de neteja posteriors de l’espai, a càrrec dels organitzadors, i que la responsabilitat que es complisca recau en el departament de l’Ajuntament que coorganitze, que al seu torn es compromet al fet que, efectivament, l’espai quede net. No és un exemple aïllat aquest acte, ja que s’ha demanat la neteja posterior a nombrosos esdeveniments organitzats en els últims mesos com, per exemple: Last Day Zombie, Decabyke, I Concurs Hípico d’Alta escola, Festival Primitiu Alacant i la Fira de Mostres, per citar-ne alguns dels més grans. També n’hi ha hagut uns altres, amb associacions o col·lectius més xicotets. En tots ells, hi ha hagut una neteja posterior del recinte una vegada finalitzat l’acte.

Repetisc que la meua intenció no ha sigut mai anar en contra de les Fogueres, ja que reconec en tot moment la seua gran labor, sinó realitzar una bona gestió dels espais públics que són de tots els veïns i veïnes de Sant Vicent del Raspeig, que ho financen amb els seus impostos i, per açò, hem de prendre, des d’aquest equip de govern plural, les mesures oportunes perquè es puguen compatibilitzar tots els usos, sempre, per descomptat, des del diàleg i el respecte cap a la normativa vigent.

Nuria Pascual Gisbert, regidora de Medi Ambient

Comparteix

Icona de pantalla completa