Diari La Veu del País Valencià
Inaugurada l’Exposició del Ninot de Sant Vicent
La inauguració de l’Exposició del Ninot va explicar ahir amb la presència de l’alcalde de Sant Vicent, Jesús Villar, i de l’edil de Festes, Asunción París, entre altres autoritats municipals. Les Belleas del Foc major i infantil, Rosana Carmona i Carmen Morillo, van ser les encarregades de tallar la cinta. La mostra, situada en la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de Sant Vicent, reuneix deu ninots de cadascuna de les fogueres adultes, altres deu de les infantils i dos aportats per les barraques.

Es podrà visitar tots els dies en horari d’11 a 13 hores i de 17 a 20 hores. La clausura serà el dimecres dia 20, a les 19 hores.

Fora de concurs, en la mostra estan els ninots de les fogueres oficials que construeixen Pedro Espadero i Lorenzo Santana. La major, obra de Pedro Espadero, es titula “Imatge” i té un pressupost de 8.000 euros. La infantil de l’artista Lorenzo Santana, és “Una foguera espacial”, i està pressupostada en 2.500 euros. Ambdues van ser seleccionades per un ampli jurat a través d’un concurs públic, el primer que se celebra a Sant Vicent.

A més dels ninots seleccionats per les fogueres i barraques, es poden veure algunes fotografies així com els cartells anunciadors de la festa de Fogueres i Barraques que es van presentar al concurs d’enguany.

Programa d’actes
Aquesta vesprada, a les 20 hores, és la presentació del Llibre Oficial de Fogueres i dels Esbossos dels Monuments 2016, en el saló d’actes de la Vila Universitària. Assistiran l’alcalde Jesús Villar, i la regidor de Festes, Asunción París.

Demà divendres, a les 21 hores, Joaquín ros, Maestro Mayor del Gremi d’Artistes de Fogueres d’Alacant llegirà el Pregó de Fogueres. Seguirà el tret d’una mascletà nocturna a les 22 hores en el carrer Major i a les 24 hores, festa pregó en el solar de la Inmaculada.

El dissabte, a les 20 hores, serà la Desfilada del Ninot, amb el següent recorregut, carrer Alacant, avinguda Ampla de Castelar, avinguda de la Llibertat i final en el solar de la Inmaculada.


Comparteix

Icona de pantalla completa