Diari La Veu del País Valencià
Sant Vicent recupera l’handbol després de 30 anys
El Patronat Municipal d’Esports, juntament amb el Club local Adesavi, han sumat esforços i il·lusió per a poder recuperar la pràctica d’aquest esport en el municipi, després que desapareguera fa ja 30 anys. L’handbol és el tercer esport per equips en nombre de llicències i no obstant açò es tracta d’una modalitat esportiva desapareguda a Sant Vicent del Raspeig. El Patronat Muncipal d’Esports, dins de la seua política d’apostar per l’esport base i la diversitat, ha impulsat un projecte, de la mà del Club Adesavi, per a rescatar de l’oblit la pràctica de l’handbol entre els xiquets.

“El projecte de recuperació sorgeix amb el renom del Pavelló com a pavelló Ginés Alenda, que va anar l’impulsor d’aquest esport a Sant Vicent en la dècada dels 60”, ha explicat el regidor d’Esports, José Luis Lorenzo en roda de premsa. “Aquest esport va tenir una gran repercussió a Sant Vicent, va desaparèixer en els 80 i la intenció és recuperar-ho.”

L’alcalde, Jesús Villar, ha volgut destacar que es tracta de “un treball de futur, que l’handbol arribe per a quedar-se en el nostre municipi, treballant ben l’inici. Apostem pels xiquets, cal créixer des d’a baix, pensant en la base.”

A més, tots dos han volgut agrair la implicació del Club Adesavi, ja que, en paraules de Villar, “comptar amb el respatler d’aquest club és fonamental per al projecte”.

La secció de bàsquet de l’Adesavi estarà coordinada per Kevin Domingo, que no descarta en un futur “arribar a tenir un equip sènior que competisca en categories superiors”, però la idea és començar amb els xiquets i anar creixent a poc a poc.

“Recuperar l’handbol era una espinita que tenia Ginés Alenda”, ha explicat el president de l’Adesavi, José Manuel Ferrándiz, davant el mateix Alenda que, als seus 90 anys ha assistit a la roda de premsa i s’ha mostrat satisfet per poder llevar-se aqueixa espineta.


Comparteix

Icona de pantalla completa